Kıdem Tazminatı Değişecek! Memur ve İşçiye Ek Maaş Zammı Doğacak!

Kıdem Tazminatı Değişecek! Memur ve İşçiye Ek Maaş Zammı Doğacak!
Yeni asgari ücret tutarının belirlenmesi için 13 Haziran Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla Asgari Ücret Komisyonu bir araya gelecek.

Kulis bilgilerine göre, mevcut asgari ücrete %20 ila %25 arasında bir zam yapılması planlanıyor. 01.07.2023 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni asgari ücret tutarıyla birlikte maaşlardaki vergi istisna miktarının da değişeceği belirtiliyor.

01.07.2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni memur zammı ile birlikte kıdem zammı tavan tutarı da değişiklik gösterecek.

KIDEM ZAMMI TAVANI DA ARTACAK

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Kaynaklara göre, memur maaşlarına yapılacak olan zam ile birlikte kıdem zammı tavan tutarının da yeniden düzenleneceği belirtiliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, temmuz ayı memur maaş zammının artış göstermesiyle beraber bu artışın kıdem zammı tavan tutarını da etkileyeceği ifade ediliyor.

MAAŞLARA OTOMATİK ARTIŞ GELECEK!

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yapılan son değerlendirmelere göre, 01.07.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni memur zammıyla birlikte vergi istisnası konusunda da değişikliklerin gerçekleşeceği belirtiliyor. Bu değişiklikler sayesinde kamu işçileri ve memurların maaşlarına otomatik olarak bir artış yansıyacağı tahmin ediliyor.

sağlıkpersoneli.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum