Maaşlara ek ödeme hakkında YENİ gelişme! Torba teklife eklendi

Maaşlara ek ödeme hakkında YENİ gelişme! Torba teklife eklendi
5000 TL ikramiye tüm emeklileri kapsayacak mı? Emekliye Kasım ayında bir defaya mahsus 5 bin lira düzenlemesi, turizmle alakalı torba yasa teklifine eklenmesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Emeklilere bir kereye mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Komisyonda kabul edilen düzenleme Konutların turizm amaçlı kiralanması hakkındaki kanun teklifine eklendi.

Turizm torba teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Günübirlik kiralamalar konusunu düzenleyen teklif ile konut sahipleri bakanlıktan izin alarak 100 güne kadar evlerini kiralayabilecek.

İzin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlara 100 bin lira ceza verilecek. Verilen süre sonunda izinsiz faaliyetine devam edenlere 500 bin lira ceza kesilecek.

Ödemeler kasımın ilk yarısında yapılacak

30 maddelik teklife, emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin lira ödemeye ilişkin düzenleme de eklendi. Düzenleme, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığına mensup tüm emeklileri kapsayacak.

EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak. Emekli olup çalışmaya devam edenler ise bu ödemeden faydalanamayacak.

Düzenlemenin gelecek hafta Meclis Genel Kurulunda yasalaşmasının ardından ödemeler, kasım ayının ilk yarısında yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum