Staj sigortası mağdurlarının sesi Mecliste dile getirildi! Uygulama sosyal devlet ilkesine aykırı!

Staj sigortası mağdurlarının sesi Mecliste dile getirildi! Uygulama sosyal devlet ilkesine aykırı!
Kamuoyunda “staj mağdurları” olarak bilinen vatandaşların sesi Mecliste gündemine taşındı. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Milletvekili Didem Engin, sosyal devlet ilkesine aykırı bu düzenlemenin son bulmasını istedi.

Kamuoyunda “staj mağdurları” olarak bilinen vatandaşların sesi Mecliste gündemine taşındı. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Milletvekili Didem Engin, sosyal devlet ilkesine aykırı bu düzenlemenin son bulmasını istedi. İşte o konuşma;

Teşekkürler Sayın Başkan.

Kamuoyunda “staj mağdurları” olarak bilinen vatandaşlarımız yıllardır seslerini Hükûmete duyurmaya çalışıyorlar ve çok basit bir talepleri var. Aday çırak, çırak ve mesleki staj olarak çalıştıkları sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılmasını ve staj sigorta başlangıç tarihinin emeklilik hesaplanmasında da başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyorlar çünkü bu stajları sırasında hem mesleklerini öğreniyorlar hem de fiilen çalışarak ülkemizin gayrisafi millî hasılasına katkı sunuyorlar.

Staj mağdurlarının sesini daha önce de Mecliste dile getirmiş, sosyal devlet ilkesine aykırı bu düzenlemenin son bulması gerektiğini belirtmiştim ancak aradan geçen onca zamana rağmen, ne yazık ki Hükûmet tarafından olumlu bir adım atılmadı. Bütçe görüşmeleri öncesinde bu talebi tekrar hatırlatıyorum ve tüm partilerimize çağrı yaparak “Gelin, bu haksızlığa son verelim.” diyorum.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum