AK Parti, Meclise sunulacak ilk kanun teklifini açıkladı

AK Parti, Meclise sunulacak ilk kanun teklifini açıkladı
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 28. Dönem 2. Yasama yılının açılmasıyla birlikte TBMM ye sunulacak kanun teklifinin detaylarını açıkladı

Güler, 1 Ekim Pazar günü başlayacak yeni yasama yılında öngörülen çalışma takvimini AA muhabirine değerlendirdi.

Olası İstanbul Depremine Karşı Hazırlıklar

Güler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın olası bir İstanbul depremine karşı önlemler almayı hedeflediğini açıkladı. Depremle ilgili bakanlığın ciddi çalışmaları olduğunu ve ekim ayında bu çalışmaların tamamlanabileceğini dile getirdi.

Yeni Anayasa Yolda

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Yeni anayasa konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Güler, Türkiye'nin sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Güler, muhalefet partilerinin de yeni anayasaya katkı sağlayacağını umduğunu belirtti ve destek olmazlarsa millete gideceklerini ifade etti.

Aile ve Gençlik Bankası Planları

Güler, Orta Vadeli Plan kapsamında Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ve diğer mali politikaların da Meclis'e geleceğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Meclis İçtüzüğü Değişikliği ve Muhalefetle İlişkiler

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meclis İçtüzüğü'nde değişiklik yapmayı planladığını belirten Güler, bu konuda muhalefet partileriyle görüşüleceğini ifade etti. İçtüzüğün değişikliği için ekim ayında görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Başörtüsü ve Anayasal Güvence

Önceki yasama döneminde başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi ve evlilik birliğini tanımlayan anayasa değişikliği teklifinin sunulduğunu hatırlatan Güler, bu konuların da gündemde olacağını belirtti.

 Maaşlarına İyileştirme Müjdesi

Emekli maaşlarına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlıklara verdiği bir talimat olduğunu ifade eden Güler, çalışmaların devam ettiğini, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda çalışmaları yürüttüğünü vurguladı.

internet haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum