Şube müdürleri hakkında kritik gelişme: Öğretmenlik Meslek Kanununda, uzman öğretmenlik...

Şube müdürleri hakkında kritik gelişme: Öğretmenlik Meslek Kanununda, uzman öğretmenlik...
Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son açıklamasında Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak değişikliklerin birkaç gün içerisinde netleşeceğini ve Mayıs ayında kanunlaşacağını bildirildi. Peki, şube müdürlerine, uzman öğretmenlik hakkı...

MEB taşra teşkilatı yöneticilerinden olan şube müdürlerinin özlük hakları hususunda, mağduriyet devam etmekte olup bu kapsamda ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNDA yer almasını istedikleri haklı talepleri bulunmaktadır.

Taleplerini birçok platformlarda dile getiren müdürler, yetkililere ve yönetim kademelerine seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak yetkliler ve siyasiler şube müdürlerinin özlük haklarına yönelik mağduriyetten haberdar olduğunu ve çalıştıklarını ifade etmelerine rağmen hali hazırda somut bir adım atılmış değil.

Taşra yöneticileri olarak şube müdürlerinin büyük çoğunluğu, öğretmenlik alanından mezun olup, şube müdürü olmadan önce, öğretmen, okul müdürü gibi eğitim öğretim süreçlerinde ve yönetim görevlerinde bulunmuşlardır. Dolayısıyla büyük çoğunluğu şube müdürü olarak göreve başlamadan, uzman öğretmenlik tazminat hakkını elde etmişlerdi. Ancak daha sonra şube müdürü olmayı tercih edenler, yasal zorunluluk nedeniyle bu tazminatı alamamakta ve her ay yaklaşık 5-10 bin TL maddi kayıp yaşamaktadır.

Kısacası öğretmen kökenli olmakla birlikte, eğitim öğretim ve yönetim işlerini yürütmeye devam eden ancak şube müdürü oladukları andan itibaren uzman öğretmenlik tazminatından faydalanamayan bu müdürler, amirleri pozisyonda bulundukları okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük ücret almaktadırlar. Bu durum hakkaniyet, gelir dağılımı ilkesine aykırı bir sonuç doğurduğu gibi; etki, yetki alanını ve mesleki onuru zedelemekte, ayrıca kritik görevleri yürüten yöneticilerin motivasyonunu düşürmektedir.

Tüm bu sorunların Öğretmenlik Meslek Kanunu ile düzeleceğine inanan şube müdürleri, Bakanlık ve sendikaların çözüm için , toplu sözleşmeyi ve ÖMK'yi işaret ettiği belirtiyorlar.

ÖZETLE: Bakan Yusuf Tekin tarafından, birkaç gün içerisinde netleşeceğini duyurduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu, şube müdürleri açısında hayati bir öneme sahip ve son umut olarak görülmektedir. Dolayısıyla Mayıs ayında kanunlaşması beklenen ÖMK yasasına şube müdürleri ile ilgili olarak uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakkı veren ifadelerinde düzenleme içerisinde yer alması talep ediliyor.

HABERİMİZE YORUM YAPMAYI UNUTMAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum