Bu Mesleklerde Çalışanların Cinsel Hayatı TEHLİKEDE: İşte En Çok Seks Problemi Yaşayan Meslek Grupları…

Bu Mesleklerde Çalışanların Cinsel Hayatı TEHLİKEDE: İşte En Çok Seks Problemi Yaşayan Meslek Grupları…
Mesleklerin ve çalışma saatlerinin cinsel hayatı etkilediğini belki de hiç duymadınız? Ancak araştırmalar, mesleklerin cinsel yaşamı etkilediğini ortaya koyuyor. Uykusuzluk, vardiya tipi çalışma, stres, yorgunluk tüm bunlar cinsellikte ciddi sorunlara yol

Meslekler ve çalışma şekli cinsel hayatı ne kadar etkiliyor? Araştırmalar cinsel isteksizliğe yol açabilecek bazı meslekleri şu şekilde ifade ediyor:

Vardiyalı Çalışma ve Uykusuzluk Cinsellikte Ne Kadar Etkili?

Uyku-uyanıklık düzeninizi ve hormon üretiminizi düzenleyen dahili bir saattir; bu saat, düzensiz çalışma saatleriyle bozulursa testosteron ve östrojen gibi seks hormonlarının üretimini etkileyebilir.

Vardiyalı çalışmak aynı zamanda uykuya doğru zamanda dalmayı da zorlaştırarak yoksunluğa yol açar.

Uyku genel sağlığınız için kritik öneme sahiptir ve uykunun eksikliği yorgunluk, libido azalması ve genellikle cinsel işlev sorunlarıyla sonuçlanabilir.

Kötü uyku sağlığının bir sonucu olarak vücuttaki kronik stres, zihinsel sağlığınızı da gerçekten etkileyebilir ve cinsel iştahınızı daha da azaltabilir.

Araştırmalar, kötü uyku kalitesinin cinsel istek, orgazm ve uyarılma dahil olmak üzere cinsel sorunlarla ilişkili olduğunu gösterdi.

İşte En Çok Seks Problemi Yaşayan Meslek Grupları

Bazı çalışmalar, uyku yoksunluğunun ardından üreme hormonlarında meydana gelen değişimin bir şekilde cinsel işlevin kalitesiyle ilişkili olduğunu öne sürüyor.

Bir çalışma, vardiyalı çalışan ve uyku bozukluğu çeken erkeklerin, bunun sonucunda da erektil disfonksiyondan muzdarip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu.

Vardiyalı çalışma, tanımı gereği, hem gece hem de gündüz vardiyalarında çalışması gereken polis, havayolu şirketi çalışanları, sağlık çalışanları ve turizm sektöründeki otel çalışanları ereksiyon problemlerine daha fazla yakalanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.