10 belediyede daha toplu iş sözleşmesi imzalandı, zamlı işçi ücretleri belli oldu

10 belediyede daha toplu iş sözleşmesi imzalandı, zamlı işçi ücretleri belli oldu
10 belediyede işçi sendikaları ile beledi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı! İşte TİS ile işçi maaşlarına yapılan zam miktarları

-Torbalı Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi (TİS) sevinci yaşanıyor. Torbalı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında bugün 2 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. En düşük maaşın 19 bin 700 lira olacağı belediyede işçiler sözleşmeyi halaylarla kutladı. 

-Yahyalı Belediyesi İmar A.Ş ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 46 oranında zam yapıldı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

-Ankara Güdül Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı! Yüzde 34 zamla en düşük maaş 20 bin TL oldu

-Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerde çalışan toplam 10 bin 114 personelin maaş ve sosyal haklarında büyük bir iyileştirme yapıldı. Evli iki çocuklu en düşük maaş 19 bin 900 TL’ye çıkarıldı.

-Tepebaşı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Toplu iş sözleşmesi, 15.07.2023 – 15.07.2025 tarihlerini kapsıyor. Sözleşme, daimi işçilerin iş güvencesi ve ücretlerinde artış sağlıyor. Sözleşme ile çalışanların sosyal haklarında 2 yıl için toplam yüzde 100 artış sağlanırken, yine işçilerin almakta oldukları yevmiyelerinde ortalama yüzde 75 artış yapıldı. Ayrıca 15 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere 6’şar aylık dilimlerde oluşacak enflasyona ek olarak 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 2, 2024’ün ikinci 6 ayı için yüzde 3 ve 2025’in de ilk 6 ayı için yüzde 2 oranında artış sağlanacak.

-Kadışehri Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında düzenlenen törenle toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sosyal haklar hariç sendikamız üyesi işçilerin ücretlerine ilk altıay için yüzde 60 oranında ücret zammı yapıldı.

-Çanakkale'nin Biga ilçesinde belediye ile Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında ek bir protokol imzalandı. Biga Belediyesi Kadrolu Personeli ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş. bünyesinde çalışan tüm personeline dev bir zam yapıldı. İşçilerin maaşlarında yüzde 80 oranında artışa gidildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

-Elazığ Belediyesi'nde maaşlara yüzde 103,8 oranında zam yapılarak en düşük maaş 20 bin 26 liraya yükseltildi.

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demiryolu işçilerinin grevini bitiren sözleşmeyle en düşük maaşın 22 bin lira olduğunu bildirdi.

-Trabzon Of Belediyesi Personel Ltd. Şti. çalışan 67 işçi için %90 oranında zam yapılarak Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Of Belediyesi bünyesinde çalışan 26 işçi için de Ek Protokol ile %61 oranında zam yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum