Devlet memuru iş yerinde saç sakal bırakabilir mi? İşte CEVAP...

Devlet memuru iş yerinde saç sakal bırakabilir mi? İşte CEVAP...
Memurlara sakal bırakmak serbest mi? Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele sakal serbest oldu mu, erkek memur sakal bırakabilir mi? Memur saç sakal serbestisi için mevzuatta güncelleme yapıldı mı? İşte Danıştay kararı çerçevesinde son durum...

SORU: Devlet memurları çalıştıkları iş yerlerinde sakal bırakabilir mi?

CEVAP: Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde (erkek personel için) yer alan "Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz..." ibaresi Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Yine Danıştay İkinci Dairesinin 18/11/2020 tarihli ve E.:2017/665; K.:2020/3432 sayılı kararı ile mezkur yönetmelikte yer alan "Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir" hükmü iptal edilmiştir.

Bu itibarla; Danıştay kararı çerçevesinde; kendi özel mevzuatında özel düzenleme bulunanlar hariç olmak üzere devlet memurları sakal bırakabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum