Ali Yalçın'dan ek gösterge, sözleşmeli memur ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

Ali Yalçın'dan ek gösterge, sözleşmeli memur ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları bulunduğunu belirterek, “Sözleşmeliler ‘eşim ve işim’ ikileminden kurtulalım diyor. Kamu görevlileri ‘3600 ek göstergede zaman kadar kapsam da önemli’ diyor. Yardımcı hizmetler sınıfı genel idare hizmetleri sınıfına geçmek ve ek gösterge istiyor” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Aydın Teşkilat Buluşması’na katılarak, sendikal çalışmalara ve kamu görevlilerinin gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları bulunduğunu belirterek, “Sözleşmeliler ‘eşim ve işim’ ikileminden kurtulalım diyor. Kamu görevlileri ‘3600 ek göstergede zaman kadar kapsam da önemli’ diyor. Yardımcı hizmetler sınıfı genel idare hizmetleri sınıfına geçmek ve ek gösterge istiyor” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen İzmir Buluşması’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ek göstergenin kapsamı genişletilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla sürüncemede bırakılmamalıdır

Eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına da dikkat çeken Yalçın, “Ek gösterge konusunda daha fazla zaman geçirilmeden adım atılmalı, çalışma, bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri karşılayacak biçimde hazırlanarak bir an önce hayata geçirilmelidir. Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona erdirilerek aileler kavuşturulmalı; çocuğuna hasret öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramı bitirilmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitimcilerin gelir vergisi yükünün azaltılması, ek dersten vergi alınmaması gerektiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave mali ve sosyal haklar verilmelidir. Hafta sonu öğretimi için verilen ek ders ücreti, hafta içi eğitim veren öğretmenlere de ödenmelidir. Üniversitedeki idari personelin maaşı da motivasyonu da artırılmalı, ayrımcılık anlamına gelebilecek uygulamalar kaldırılmalıdır. Darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği değiştirilmeli, devlet, kamu görevlilerinin ne giyeceğine karar vermekten vazgeçmelidir.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
75 Yorum