Anlaşma tamam! Maaşlara ilk 6 ay yüzde 45 zam

Anlaşma tamam! Maaşlara ilk 6 ay yüzde 45 zam
GMİS Genel Merkez Yönetimi, TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan madencileri ziyaret ederek Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili bilgilendirdi.

TTK 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin 9 Haziran 2023 tarihinde imzalanmasının ardından Genel Başkan Hakan Yeşil ve Genel Merkez Yöneticileri, şube başkan ve yöneticileriyle birlikte TTK’ya bağlı üretim bölgelerini ziyaret ederek maden işçilerini bilgilendirme toplantıları düzenliyor. 14 Haziran 2023 tarihinde TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi ziyaret edildi. Madenciler, Yenikuyu başında GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’i ve yönetim kurulu nezdinde Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit’i çiçeklerle karşıladı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit, 30’uncu dönem toplu iş sözleşmesinin başarılı şekilde bitirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek kazanımları anlattı. Yiğit, şunları söyledi; "Kardeşlerim; Genel Başkanımızın dediği gibi son 30 yılın en iyi sözleşmesini yaptık. İlk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15 + enflasyon farkı, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 10’ar + enflasyon farkı zam aldık. Yerüstü işçilerimize, yerüstünde çalışan kardeşlerimize iş primi olarak yüzde 6, yüzde 5 olmak üzere, sosyal yardım, yemek yardımı, denge ödeneğinde iyileştirme yaptık. Terör mağdurlarına, gazi ve şehit yakınlarına yüzde 10 tazminat aldık. Toplu iş sözleşmemizde cüzi bir miktar olan gece zammını brüt ücretin yüzde 8’i olacak şekilde güncelledik. 7 TL olan hizmet zammı bundan sonra 15 TL oldu. Yerüstü iş yerlerimizde çalışan düşük ücretli arkadaşlarımızın yıllardır süregelen giriş ücret sorunu çözüldü. Bundan böyle üç tane maaş skalası olacak. Ayrıca bundan böyle yerüstünde 15 yılını doldurmuş arkadaşlar A skalasına geçecek. Böylece ücret dengesizliği ortadan kalkmış olacak.

"BU BAŞARI BİR MİLATTIR"

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ek protokolle yeraltında çalışan nezaretçilerimizin grup farkları, cüzi bir miktar da olsa bu sözleşmede bu farkları koyduk. Üretimden gelen gücünüzü biz Genel Başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizle birlikte ortaya koyduk. Giyim yardımı adı altında size 1100 TL her ay bordrolarınıza yansıyacak. Bundan önce sözleşmemizde olmayanlar, Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Merkez yöneticilerimizin başarısıyla sözleşmemizde yer aldı. Bu bir milat oldu. Dediğim gibi son 30 yılın sözleşmesini yapmayı başardık.”

ereglionder

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum