Astsubaylara tazminat ve 5400 ek gösterge verilecek mi?

Astsubaylara tazminat ve 5400 ek gösterge verilecek mi?
Emeklilikte hak kaybının önlenmesi için astsubaylara görev tazminatı ve 5400 ek gösterge verilmesi TBMM gündemine taşındı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 15.03.2023 Aydın Adnan SEZGİN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) diğer asli unsurları gibi ordumuzun belkemiği olan astsubayların, özlük hakları başta olmak üzere birçok sorun ve talepleri bulunmaktadır. 1. dereceden emekli olan bir astsubaya en fazla yüzde 55 oranıyla maaş bağlanmaktadır. Astsubaylann, emekliliklerine yansıyacak şekilde makam veya görev tazminatı gibi tazminat hakları da bulunmadığı için, emekli olduklarında maaşları yarı yarıya düşmektedir. Emekli astsubaylar, muhtelif kuruluşların belirledikleri 4 kişilik aile yoksulluk endeksinin karşılığı olması gereken aylık gelirin çok altında emekli maaşı almaktadırlar. Bu açığın, kıdemli başçavuşlara görev tazminatı verilerek telafi edilmesi talep edilmektedir. Böylece hak kaybı giderilecektir. Aynca, astsubayların ek göstergesi son düzenlemeyle birlikte 3600'den 4200'e çıkartılmıştır. Ancak, bu düzenleme, uzman çavuşlarla kıdemli başçavuşların eşitlenmesini de beraberinde getirmiştir. Statü farkının korunması amacıyla astsubaylar, ek göstergelerinin 5400'e çıkartılmasım talep etmektedirler. Mevcut ekonomik kriz ortamında astsubaylanmıza gerektiği gibi sahip çıkılması, Türk Silahlı Kuvvetlerimizde birlik ve beraberlik duygusunun perçinlenmesine de katkıda bulunacaktır.

Bu çerçevede;

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

1) Bakanlığınız tarafından bir kanun teklifinin hazırlanmakta olduğu kamuoyuna yansımaktadır. Bu teklif kapsamında, emeklilikte hak kaybını önlemek için astsubaylara görev tazminatı verilmesi planlanmakta mıdır?

2) Astsubaylara emekli maaşı bağlanma oranının artırılması gündemde midir?

3) Uzman çavuşlarla statü farkının korunması amacıyla astsubayların ek göstergelerinin 5400'e çıkartılmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.