CHP'den memur maaşları tepkisi: 22 bini veremeyen, 33 bini nasıl verecek?

CHP'den memur maaşları tepkisi: 22 bini veremeyen, 33 bini nasıl verecek?
CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'den en düşük memur maaşına tepki geldi! İlgezdi, 25 yıllık memurun 22 bin lira değil, 19 bin 950 lira maaş aldığını söyledi.

Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak sözünü hatırlattı. İlgezdi Kültür Bakanlığı'nda görevli memurların 20 bin liranın altında maaş aldığını söyledi.

İktidarın açıkladığı en düşük memur maaşından daha düşük maaş alan memurlar olduğunu belirten İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“İktidarın açıkladığı en düşük memur maaşı, mesleğe yeni başlamış ve bekar bir memurun maaşı olarak kabul ediliyor. Elimde bordolar var birçok bakanlıkta, en yüksek derece ve kademede olan yani 1’i 4’u ve 4200 ek gösterge ye sahip 25 yıllık memur 19 bin 950 lira maaş alıyor. Böyle bir adeletsizlik olamaz. İktidar olarak en düşük maaşını bilmek istiyorsanız araştırma yapmanıza gerek yok Kültür Bakanlığı sanat kurumlarına bakmanız yeterli.

'ÖNCE SİZ KENDİ KURUMLARINIZA BAKIN'

Çalışma Bakanı Işıkhan Ocak 2024'te en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira ya çıkaracaklarını açıkladı. Keşke bu çelişki yalnız kültür ve Turizm Bakanlığında olsa ama kendi Kurumunuz olan SGK’da da aynı örneklere rastlamak mümkün. Kültür ve Turizm Bakanlığı uzak geliyorsa kendi kurumlarınıza sorun. Sayın Bakan sizin personeliniz olup 22 bin liranın altında maaş alan var. Önce siz kendi kurumlarınıza bakın. 25 yıllık memurlara nasıl oluyor da en düşük memur maaşından az ücret veriyorsunuz onu açıklayın. 22 bini veremeyen iktidar, 33 bini nasıl verecek?

2021'de Kültür Bakanlığında çalışan memurlar en düşük memur maaşından 2 bin 200 lira eksik alıyordu. 2022'de ise 20 yılı aşkın süredir çalışan memurlar en düşük memur maaşında bin 63 lira eksik almışlardı. 2023'e geldik ama sonuç değişmedi. Yine 2 bin liranın üzerinde eksik maaş alan memurlar mevcut.”

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum