‘İl Milli Eğitim Müdürü, torpil iddialarına soruşturma başlattı!'

‘İl Milli Eğitim Müdürü, torpil iddialarına soruşturma başlattı!'
Antalya’da bir okulda bir öğrencinin sınavsız ve usulsüz bir şekilde kayıt yapıldığına ilişkin iddaya İl Müdürlüğünün soruşturma başlattığı öne sürüldü

“Burdur bu istifalarla kaynıyor! RTE Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde torpil iddiası!” haberimizden sonra gazetemizin ulaştığı ve gazetemize ulaştırılan ciddi bilgiler var.  

Bu iddiaları gündeme taşımadan önce belirtmek isteriz ki, Burdur’un adının böyle bir olayla anılmasından, herkes gibi bizlerde rahatsızlık duymaktayız. Ancak, böyle bir olayında üstünün örtülmesine asla razı değiliz.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Tam da bu sebeplerden, olayla ilgili yapılan açıklamalardan, bize gelen telefonlardan ve gazetemizin sosyal medya hesaplarından yapılan yorum ve mesajlardan da anladığımız üzere, hiç kimse bu yaşanan olaylardan mutlu değil, aksine herkes çok rahatsız.

Bizleri arayarak, mesaj göndererek, olayın takipçisi olmamızı ısrarla isteyen, hatta bizleri korumak adına, herhangi bir ‘tehdit’ ‘baskı’ gibi bir olayla karşılaşıp, karşılaşmadığımızı soran okuyucularımıza da teşekkür ederiz.

Bahsi geçen haberimizde yer verdiğimiz iddialardan birisi olan, ‘ Antalya’daki bir okula, yine sınavsız ve usulsüz bir şekilde kayıt yaptırarak, geçiş için şartlar yerine getirildi’ diyerek, Burdur’daki okula kayıt için hülle yolunun bu şekilde açıldığını vurgulamıştık.

Resmi olmayan kaynaklardan aldığımız bilgilere göre; Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hülle yapıldığı iddiasında olduğumuz okula dair bir soruşturma yürütüyor. Adı geçen okulun müdürünün savunması da Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen müfettişler tarafından alındı. ‘Hülle’nin kimler tarafından organize edildiği, hangi koşullarda yapıldığına dair de soruşturma genişletilerek devam ediliyor. Şöyle bir iddiayı da paylaşmak isteriz, ‘Hülle’ yoluyla yapılan belge düzenlemesinde, hülleyi yapan okulun sisteminde öğrencinin kaydı ’24 saat’ gibi kısa bir zaman içinde kaydedilip, ertesi günde çıkışının yapıldığı yönünde.

Yakın zamanda Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu soruşturmayı derinleştirmesi ve hızla soruşturma dosyasını tamamlaması bekleniyor.

Tabi burada tekrar belirtmek isteriz ki, okul yönetiminde yer alıp, bu tür bir usulsüzlüğü ‘kabul etmeyerek’ ‘geçit vermeyen’ öğretmenlerimizi de tebrik ederiz.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

‘Torpil’ gibi kavramların, ülkemiz içerisinde yer etmemesi gerektiğine inanıyor, hakkıyla, bilgisiyle ve tecrübesiyle kişilerin değerlendirilmesini, buna göre de kurumların şekillendirilmesini her vatandaş gibi bizlerde bekliyoruz.

Aydınlanmayı bekleyen bu olayın, kamuoyunu daha fazla meşgul etmeden, hızla sonuçlandırılacağına olan inancımız da tamdır. Olayın içerisinde ‘Kim olursa olsun’ eğer bir ‘haksızlığa’, ‘usülsüzlüğe’ ve ‘sahtekarlığa’ bulaşmışsa, o kişiler için Türkiye Cumhuriyeti kanunları neyi emrediyorsa, onun yapılmasını, bu tür olayların da tekrar gündeme gelmemesini “Burdur Gazetesi” olarak temenni ederiz.

burdurgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum