İnfaz koruma memurları dikkat! Emniyet Sınıfı için teklif Meclis'e sunuldu

İnfaz koruma memurları dikkat! Emniyet Sınıfı için teklif Meclis'e sunuldu
İnfaz Koruma Memurlarının 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı' Kapsamına Alınması Amaçlayan Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur.04.07.2023 Gereğini arz ederim. Saygılarımla. Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU /Bursa Milletvekili 

  GEREKÇE 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

İnfaz koruma memurlarının çalışma koşulları emniyet hizmetleri sınıfında yer alan diğer kamu personeli ile aym koşulları taşımaktadır. Cezaevi içerisinde ve adeta bir mahkum gibi mesai yapan ve diğer emniyet görevlileri gibi risk taşıyan infaz koruma memurlarının  bu sınıftan sayılmaması eşitler arasında ayrımcılığa sebep olmaktadır.

İnfaz koruma memurları da diğer emniyet görevlileri gibi silah taşımakta, ancak güvenlik birimi sayılmadıklan için yıpranma payı almaktadırlar. Benzer koşullarda çalışan görevliler yıpranma payı alırken infaz koruma memurlarının bu haktan faydalanmaması eşitlik ilkesine aykırıdır. Anayasamızın 10. Maddesindeki eşitlik ilkesine aykırı olan bu durumun giderilmesi için maddenin teklif ettiğimiz haliyle yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. 

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1-14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. Maddesinin birinci fıkrasının\"VII.Emniyet Hizmetleri Sınıfı" başlıklı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"VII - EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI; 
Bu sınıf, özel kanunlarına göre infaz koruma memuru ve baş memuru ile çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatım kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar." 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum