İnfaz ve koruma memurlarını ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu

İnfaz ve koruma memurlarını ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi...Teklif ile; infaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil edilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarım arz ederim. 10.01.2023 Orhan Sümer /Adana Milletvekili 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

GENEL GEREKÇE 
İnfaz koruma memurlan, suç işlemiş kişilerin cezalarımn uygulandığı cezaevlerinde çalışan, hükümlülerle bire bir ilgilenen ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan kişilerdir. Ayrıca hükümlü bireylerin, topluma tekrar uyum sürecinin hızlandırılması adına çeşitli faaliyetlerde bulunmalanna yardımcı olurlar. 
Çalışma ortamlan ve şartlan hem fiziki hem ruhsal yıpranmalannm hızlanmasına neden olan birçok olumsuzluğun yaşanmasına elverişlidir. Bu sebeple de çalışma şartları ve üstlendikleri sorumluluklar son derece ağırdır. 
İnfaz koruma memurları zor şartlar altında görevlerini icra ederken sayıları da her geçen gün artmaktadır. 
Sözleşmeli ve kadrolu olarak istihdam edilen ceza infaz memurlarımn çalışma koşullarına bakıldığında emniyet hizmetleri sımfmda görev alan kamu personelleriyle benzerlik göstermesine karşın diğer emniyet mensuplanyla aynı smıfta yer almamalan ve bundan kaynaklı olarak yaşadıkları hak kayıpları öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. 
Ayrıca cezaevlerinde iç güvenliği sağlamakla görevli olan infaz koruma memurları, ana odağı güvenlik olan bir işi icra etmelerine rağmen güvenlik hizmetleri sınıfında yer alamamakta, kadrolan genel idari hizmetler sınıfı içinde bulunmaktadır. 
Yaşanan bu adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için infaz koruma memur kadrolarımn güvenlik hizmetleri sınıfına dahil edilmesi gerekmektedir. 

MADDE GEREKÇELERİ 
MADDE 1- İnfaz koruma memurlarımn güvenlik hizmeti sımfına dâhil edilmesi amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİLŞİKLÎK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin birinci fıkrasının VII - EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI bendinin altında yer alan tanım, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 
"Bu sımf, özel kanunlanna göre infaz koruma memuru, çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri, emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatım kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar." 
MADDE 2 -Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3 - Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.