İşçilerin yemek ücretlerine yüzde 160 zam yapıldı

İşçilerin yemek ücretlerine yüzde 160 zam yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesiyel işçilerin yemek ücretlerine yüzde 160 zam yapıldı. Ayrıca 45 saatlik çalışma süresi 40 saate düşürüldü

Belediye-İş Sendikası Mersin 1 No.lu Şube Başkanı Nail Kaya, Sendika ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında, 1 Temmuz 2023’den geçerli olmak üzere zam oranı konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.

Toplu İş Sözleşmesinin 48. Maddesine istinaden 6’şar aylık aralıklarla enflasyon oranında zam yapılır maddesine istinaden (6 aylık Açıklanan enflasyon) %19 zam verilmesi gerekirken; mevcut ekonomik şartlar, günümüz koşulları ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurularak 1 Temmuz’dan itibaren geçeli olmak üzere; günlük yemek ücretlerimiz 25 TL den 75 TL’ye (net) yükseltilmiştir buna bağlı olarak en düşük maaş 14.686. TL olmuştur.

Bu süreçte; Mevcut ekonomik Koşulları göz önünde bulunduran, Belediyenin tüm imkanlarını zorlayarak herzaman olduğu gibi bugün de emekten yana tavır sergileyen, gerçek bir işçi ve emekçi dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer’e ve ekibine, Kültür AŞ Yönetim Kurulu'na, sendikamız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Tüm emekçi kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun!”

YEMEK ÜCRETLERİNE YÜZDE 160 ZAM YAPILDI

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok tarafından,  Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ çalışanlarını kapsayan; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ve DİSK Genel-İş arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nin ek protokolü ve kadrolu işçiler için ek protokolün İmza Töreni gerçekleştirildi. Toplu İş Sözleşmesi’nin Ek Protokolü ile en düşük işçi maaşı 14 bin 686 TL oldu.
  
Geçtiğimiz sene içerisinde Toplu İş Sözleşmesi’ni yaptıklarını hatırlatan Tok, “Geçtiğimiz yıl yapılan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre şu anda en düşük maaş aylık ortalama 13 bin 796 TL olması gerekirken, Başkanımızın günlük yemek ücretlerini 75 TL’ye çıkartmasının ardından şu anda en düşük ücret, sosyal haklar dahil 14 bin 686 TL olmuştur” dedi.
 
“Yemek ücretlerine yüzde 160 zam yapıldı”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

 
Başkan Vahap Seçer’in 28 TL olan yemek ücretlerinin yükseltilmesini istediğini ifade eden Tok, yüzde 160’lık yemek ücreti zammı ile bu rakamın 75 TL’ye çıkarıldığını kaydetti. Tok, kadrolu işçilerde ise yemek ücretinin 45 TL’den yine 75 TL’ye yükseltildiğini ve kadrolu bir işçinin maaşının da 18 bin 071,11 TL’den 18 bin 731,11 TL’ye çıktığını sözlerine ekledi.
 
“45 saatlik çalışma süresi 40 saate düşürüldü”
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, göreve gelir gelmez ilk olarak yaptığı düzenlemeler arasında çalışma saatleri olduğundan söz eden Tok, “Başkanımız yönetime geldiğinde belediyede ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ndeki personel 45 saat çalışıyordu. Başkanımızın talimatıyla sürekli işçilerin de çalışma saatleri 40’a düşürüldü. 6 günlük çalışma süresi 5 güne düşürüldü. Bu da aslında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işçiye verilen ciddi bir kazanımdı. Zamlar bu ayki maaşlarına yansıyacak” diye konuştu.

tarsusakdeniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum