Kamu -Sen'den 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri (10 madde)

Kamu -Sen'den 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri (10 madde)
Kamu-Sen 1. Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Talip Geylan, 7. dönem toplu sözleşme dönemi taleplerini sıraladı.

Sayın Cumhurbaşkanımız, en düşük dereceli memur maaşının temmuz ayı itibarı ile 22 bin TL’ye yükseltileceğini ifade etmişti. Bu sözü devletimizin bir taahhüdü olarak kabul ediyoruz.

1- Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkarılmalı, bütün memurlarımıza ve emeklilere de aynı oran ve miktarda artış yapılarak yaşanan ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerinde yarattığı olumsuz etkiler bertaraf edilmelidir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

2- Geçtiğimiz dönemde kamu çalışanları adına olumlu kararlar alınmıştı. Bu noktada önemli olan yapılan güzel işlerin devamı ve eksikliklerin giderilmesidir. Bu nedenle öncelikle 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için çalışacağız.

3- Refah payının yükseltilerek her yıl memur maaşlarına eklenmesi için çalışacağız.

4- Memurlarımız, artan kira ve gıda harcamaları başta olmak üzere yaşamın giderek zorlaştığı özellikle büyükşehirlerde görev almak istemiyor, görev yapanlar büyük ekonomik zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu bakımdan kamu çalışanlarımızın ihtiyaçlarına ve sosyal durumlarına uygun olarak sosyal yardımların yenilenmesi,

5 - Etkin bir yapı içinde kira, yol, yemek, giyecek ve eğitim yardımlarını kapsayan, etkili bir sosyal yardım sistemi oluşturulması için her türlü çabayı göstereceğiz.    

6- Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için çalışacak, sözleşmeli istihdamının tamamen kaldırılarak bütün kamu çalışanlarının güvenceli ve kadrolu bir biçimde istihdam edilmesi yolundaki mücadelemizi yükselteceğiz. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

7-  Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimler öncesinde mülakatın kaldırılacağına dair verdiği sözü son derece anlamlı, Konfederasyonumuzun mülakatın kaldırılması yönündeki ısrarlı çabaları karşısında değerli buluyor, bir an önce kamuda mülakatın kaldırılarak, kamu görevlilerinin atama ve yükselmelerinde adaletli ve hakkaniyetli bir yapının kurulmasını arzu ediyoruz. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

8- Yardımcı hizmetler sınıfı personelimizin beklentilerinin daha fazla ötelenmesine izin vermeyeceğiz.

9- Tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması yoluyla, çalışma hayatından sonra emeklilerimizin de ailelerine yetecek düzeyde bir maaş alması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 

10- Kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımızın da bu haktan faydalanmasını mutlaka ama mutlaka sağlayacağız. Yakın bir zamanda 7. Dönem Toplu Sözleşmeleri için toplu pazarlık masasına oturacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum