Kaymakamın tanık olduğu cinayette, müebbet hapis talep edildi

Kaymakamın tanık olduğu cinayette, müebbet hapis talep edildi
Dava dosyasına göre, 25 Aralık 2022’de öğretim görevlisi Güven Çaprak, Kaymakamı M. G., Prof. Mehmet Alagöz ve işinsanı Polat Aytaç Ankara’daki bir balık restoranının 4 nolu VIP odasında bir araya geldi.

İddianamede, Çaprak’ın küfürlü şekilde konuşması ve ortaya hitaben “Yedik içtik, hani artık sevişmeyecek miyiz?” sözleri nedeniyle tartışma yaşandığı, Aytaç’ın da Çaprak’ı vurarak öldürdüğü anlatıldı. Aytaç hakkında Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

İNDİRİMDEN YARARLANMAYA ÇALIŞTI

Davada, savcılık esasa ilişkin mütalaasını sundu. Sanığın hazırlık soruşturmasında maktulün eşine küfrettiğine ilişkin bir beyanı olmadığı anlatılan mütalaada “sanığın kulağına fısıldayarak, karısına küfredildiği” yönündeki anlatımın haksız tahrikten faydalanmaya yönelik bir savunma olduğu belirtildi. 

Öğretim görevlisi Güven Çaprak silahla vurularak öldürülmüştü.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Mütalaada, tanık M.G.’ün savcılık ifadesinde küfürlerden bahsetmediği, ancak mahkemece alınan ifadesinde vurulma anı öncesinde “küfürlü argo sözlerle” konuştuklarını söylediğine dikkat çekilerek, “tanığın ifadesinin arkadaşı olan sanığın alacağı cezayı azaltma amacına matuf olduğu” anlatıldı. Mütalaada sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

hurriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.