Sendika, memur maaş teklifini madde madde açıkladı

Sendika, memur maaş teklifini madde madde açıkladı
KESK, zamlar karşısında eriyen memur maaşlara karşı , toplu sözleşme maaş artış teklifini madde madde açıkladı

1 Ağustos’ta başlayan kamu toplu sözleşme görüşmelerinde kamu emekçileri için taleplerini ifade eden KESK, yaptığı açıklamada TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri sonrasında yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebinin ne kadar anlamlı olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek taleplerini yineledi.

Zamlar karşısında eriyen maaşlara karşı KESK’in maaş artış teklifi ise şöyle:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

1- Öncelikle tüm kamu emekçilerine brüt 8 bin 138,89 TL olarak verilen ilave seyyanen ödenek mevcut taban aylık katsayısına dâhil edilmelidir.

2- Bu adımın atlandığı her maaş artışı teklifi daha baştan tuzağa düşmek demektir.

3- 2024 yılı artışı ise ilave seyyanen ödeneğin taban aylığa yansıtılması sonucunda oluşan yeni katsayı üzerinden yapılmalıdır.

4- Söz konusu artışta tüm toplumun sahte olduğunu yaşayarak öğrendiği TÜİK rakamları değil, yoksulluk sınırı temel alınmalıdır.

5- Mevcutta iktidarın “en düşük maaş” olarak ifade ettiği maaş dört kişilik bir aile için en az 45 bin TL’ye ulaşacağı bugün çok daha net görülen yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalıdır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

6- Artan hayat pahalılığı karşısında bugün hiçbir karşılığı kalmayan eş yardımı 3 bin 310 TL’ye çıkarılmalıdır.

7- Bir bebeğin üç günlük bez, mama ihtiyacını bile karşılamaktan uzak çocuk yardımı her çocuk için 2.220 TL’ye çıkarılmalıdır.

8- Konutu olmayan kamu emekçilerine büyükşehirlerde 7 bin 500 TL, diğer şehirlerde 5 bin TL kira yardımı verilmelidir.

sendika.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum