Toplu sözleşmede sonuç yine memurun aleyhine oldu!

Toplu sözleşmede sonuç yine memurun aleyhine oldu!
Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, 7. dönem toplu sözleşme sürecinde memur ve emeklisine verilen zamların yetersiz olduğunu söyledi

Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, “Görüşmelerde 55 maddenin hakem heyetine gittiğini, 40 madde ise toplu sözleşme konusu değil denilerek gündeme getirilmedi. Her daim eleştirdiğimiz Hakem Heyeti’nin yapısı gereği sonuç yine memurlarımızın aleyhine çıkmıştır” dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Memur ve emeklilerinin maaş artışlarının belirleneceği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde mutabakat sağlanamamıştı. Süreç Hakem Heyeti’ne gitmiş ve ardından da iktidarın verdiği ikinci teklif farklılık olmadan kabul edilmişti. Sendikasının Manisa 2 nolu şubesinin kuruluş Genel Kurulunda konuşan Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, memur ve emeklisine verilen zamların yetersiz olduğunun altını çizdi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde 22 Ağustos’ta hükümet temsilcileri ve sendika temsilcilerinin hizmet kollarına ilişkin maddelerde anlaşma sağlandığını anımsatan Türkeş, zam oranına ilişkin olarak ise uzlaşma sağlanamadığını belirterek, “55 madde Hakem Kuruluna, 40 madde ise toplu sözleşmenin konusu değil diyerek, gündeme getirilmemiştir. Hakem Kurulu heyeti yaptığı çalışmalar neticesinde toplu sözleşme masasına getirilen zam oranlarından farklı bir oran ortaya koymamış ve hakem heyetinin yapısı gereği teklif aynen hakem kurulunda kabul edilmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak, başından beri ifade ettiğimiz gibi piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen, büyümeden pay verilmeyen hatta resmi enflasyon tahmin ve beklentilerinin dahi altında kalan bir zam oranının kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

“TEMMUZ AYINDA YAPILAN ARTIŞLAR GELECEK YILLARDA MAHSUP EDİLECEK”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Refah payı, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması taleplerine değinen Güney, Hakem Kurulu’nun yapısına dikkat çekerek, “Mevcut Hakem Kurulu’nun 6 kamu işveren tarafı, 5 sendika tarafı temsilcisinden oluşan adaletsiz yapısıyla yeni bir karara imza atması ve kamu işveren tarafının sözünün üstüne söz söyleme şansının olmadığı bir kere daha görülmüştür. Her daim eleştirdiğimiz Hakem Heyeti’nin yapısı gereği sonuç yine memurlarımızın aleyhine çıkmıştır. Gerek toplu pazarlık gerekse hakem sürecinde önerilen maaş artışlarının beklenen enflasyonun dahi altında kalmasından ve kamu işveren tarafının ifadelerinden anladığımız, 2023 Temmuz ayında memurlara yapılan artışların 2024 ve 2025 yıllarında memurlardan mahsup edilmek amacı taşıdığı görülmüştür” ifadelerini kullandı.

MEHMET FAHRİ ÖZKAN / MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum