Valiler kararnamesinden isim isim flaş kulisler

Valiler kararnamesinden isim isim flaş kulisler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasının ardından kapsamlı Valiler kararnamesinin de yayınlanması bekleniyor. İşte yakında çıkması beklenen kararname öncesinde konuşulan kulisler..

Türkiye Yüzyılı kabinesinde İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nda da bayrak değişimleri başladı. Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü, deprem bölgesinde 3 ilin Valisi ile Göç İdaresi Başkanı değişti.

5 İLİN VALİSİ BULUNMUYOR

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Osman Varol’un atanmasının ardından şu an Amasya, Edirne, Eskişehir, Ağrı ve Rize Valiliklerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanma yapılması bekleniyor. Göç İdaresinin başkanı ve yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler sonrasında ise AFAD Başkanlığı’nda da değişim yaşanabileceği yeni bir kararnamenin çıkabileceği kulislerde konuşuluyor.

KULİSLER HAREKETLİ

20’ye yakın İl Valisinin merkeze alınacağı konuşulurken, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti’nin 1 yıl daha görevde kalacağı kulislere yansıdı. Valiler kararnamesinin tüm illeri kapsayacak şekilde olmayacağı her kararnamede 5 ya da en fazla 10 ili kapsayacak şekilde yayınlanması bekleniyor. Önceliğin ise şu an Valisi olmayan 5 il olacağı kulislerde konuşuluyor.

İSTANBUL’DA 5 KAYMAKAM GÖREV SÜRESİNİ DOLDURUYOR

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Valiler kararnamesiyle ilgili SONTV’nin ulaştığı kulis bilgilere göre, İstanbul’da Tuzla, Beyoğlu, Esenyurt, Ataşehir, Kartal İlçe Kaymakamlarının görev süreleri doluyor. 5 yıldır kaymakamlık yapan Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir 2018 yılında atanan isimler arasında yer alıyor. Bu isimler arasındaki Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan geçtiğimiz gece yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Göç İdaresi Başkan yardımcılığına atandı. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü için adının geçtiği kulislerde konuşuluyor.

O KAYMAKAMLARLA İLGİLİ KULİSLER

Adı geçen 5 Kaymakam ile ilgili kulislerde konuşulanlara göre, 5 kaymakamın da İstanbul dışındaki illerde Vali Yardımcısı ya da Kaymakam olarak kararname kapsamında atanabileceği, bazılarının ise İçişleri Bakanlığı ya da AFAD Başkanlığı’dan görevlendirilebileceği belirtiliyor. Bu isimlerin yanı sıra 2018 ile 2020 yılları arasında İstanbul Vali yardımcılığı yapan 2020 yılından itibaren ise Pendik Kaymakamlığı görevini yürüten Hülya Kaya’nın kadın kontenjanından bir ile Vali olarak atanabileceği kulislerde konuşuluyor.

İSTANBUL VALİ YARDIMCILARIYLA İLGİLİ KULİSLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başarılı çalışmalara imza attığı İstanbul Valiliği döneminde yakın çalışma ekibi de bulunuyor. Bu ekipten bir kısmının İstanbul’da görev süresini henüz doldurmadığı bilinirken, bu ekibinde kararname kapsamına alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor. İstanbul Vali yardımcılığı görevini yürüten Günay Öztürk’ün küçük bir ile Vali olarak atanmasının yapılabileceği İçişleri Bakanlığı koridorlarında konuşulurken, Öztürk’ün büyük bir İlçeye Kaymakam olarak atanabileceği de konuşuluyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yakınlığı ile bilinen İstanbul’da Emniyetten sorumlu Vali yardımcılığı yaptıktan sonra Gebze Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Ali Özyiğit’in ies kararname kapsamında Vali olarak atanacak isimlerden olduğu kulislerde konuşuluyor. Şişli Kaymakamlığı yaparken emekli olan Ali Fuat Türkel’in ise emekli olmasına rağmen görevine geri dönmek için yoğun kulis yaptığı kulislerde konuşuluyor.

SON TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum