Yeni YÖK Üniversite İdari Personeli Nerededir?

Yeni YÖK Üniversite İdari Personeli Nerededir?
Üniversiteler; Öğrencisi, İdari Personeli ve Akademisyeni ile üçlü bir saç ayağını oluşturmaktadır. Bu saç ayaklarından bir tanesi zayıfladığında biri kırıldığında Üniversitelerin var olması imkansızdır. Bu üniversitelerde bu durumda kalite beklemeniz imkansızdır.

Sendika olarak her gün YÖK’ün açıklamalarını dikkatle takip etmekteyiz. Son açıklamalar bizi heyecanlandırdı “YENİ YÖK” kavramı bir anda kamuoyuna taşındı. Büyük heyecanla YENİ YÖK’te Üniversite İdari Personeli nerededir bu politikalarda Üniversite İdari Personelinin katkısı nasıl değerlendirilmiştir dedik. Fakat incelediğimizde YÖK'TE isim değişmiş YENİ YÖK olmuş ama üniversite idari personeline bakışın değişmediğini gördük.

Sonra Cumhurbaşkanımız çıktı; “Üniversite sayımız 207’ye öğrenci sayımızda 8 milyona çıktı. Bu rakamlar iyide KALİTE dedi.

İşte biz tamda buradayız; Üniversiteler; Öğrencisi, İdari Personeli ve Akademisyeni ile üçlü bir saç ayağını oluşturmaktadır. Bu saç ayaklarından bir tanesi zayıfladığında biri kırıldığında Üniversitelerin var olması imkansızdır. Bu üniversitelerde bu durumda kalite beklemeniz imkansızdır. Sendika olarak bizlerin en başından beri sağlamak istediği bu yapının korunması ve bu saç ayaklarının sağlam şekilde olmasıdır.

Bu saç ayakları sağlam olmadıkça istenilen kalite maalesef sağlanamayacaktır. Evet bu yüzden YÖK’te Üniversite İdari Personeli artık KONUŞULMALIDIR, TARTIŞILMALIDIR. SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR. İşte o zaman YENİ YÖK Değil SÜPER YÖK olursunuz. 

Biz biliyoruz ki, bir kapıyı yeterince uzun süre ve yüksek sesle çalmaya devam edersek, birilerinin bizi duyacağına ve uyanacağına ve kapıyı açacağına eminiz...

YÖK'ün kapısını çaldık, Şimdi YEKTA SARAÇ Hocamızın kapısını çalacağız. Sonra MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU Başkanı ve Üyelerinin kapısını çalacağız onlarda kapıyı açmazlarsa Cumhurbaşkanımızın kapısını çalmaya kararlıyız...

Bu dönemde üyelerinin ve sendikamızın baskılarına dayanamayan Üniversite İdari Personeli üye kayıplarını durdurmak için Öğretmen Sendikaları birkaç açıklamada bulundular onları da yakından takip ettik. Biliyoruz bu öğretmen Sendikalarında Üniversite İdari Personelinin davasına haklarına sahip çıkmaya çalışan şube başkanları ve üniversite temsilcileri var ama yine açıklamalar şube başkanı, temsilcilik bazında kalmıştır. Ve yine kamuoyunda yeterli etkiyi yaratamamıştır. Bunların bir genel başkanı da çıkıp diyemiyor ki kardeşim ben üniversite idari personelinin de temsilcisiyim şu sorunlarımız var çözmek zorundasınız.

 Ama bakıyorsunuz 2 gün sonra YÖK’e hocalarımızın Geliştirme Ödeneğinde ufak bir düşüş olmuşta bunu konuşmaya gitmiş. Ortaklık da bas bas bağrıyorlar. Kardeşim Üniversite İdari Personeli artık parayı maddiyatı geçti. Ailesinden çocuğundan memleketinden ayrı. Üniversite İdari Personeli bu tazminatlardan 5 kuruş dahi alamıyor. Üniversite İdari Personeli 13/b-4 maddesiyle sürgün ediliyor, bunlar sizlerin YÖK’e çıkmanıza yeterli olmadı mı? Bir kerede bizim için bağırmanıza yetmedi mi? Daha ne kadar günü kurtarmakla geçireceksiniz merak ediyoruz…

www.unipersen.org.tr

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.