"Yetkili Sendika Olmadan da "SIFIR ZAM" Alabiliriz!

"Yetkili Sendika Olmadan da "SIFIR ZAM" Alabiliriz!
BASK/TEÇ-SEN: "Yetkili Sendika Olmadan da "SIFIR ZAM" Alabiliriz. Çok Lazımmış Gibi Pozlar, Tavırlar Sergilemeye Gerek Yok!"

Eğri oturalım doğru konuşalım. Ev Kiraları ortalama 12-15bin lira, Bebek masrafları (Bez+Mama+Giyim) 3-5bin lira, Fatura Masrafları (Elektrik+Su+Doğalgaz+aidat) 4-5Binlira, Ulaşım Masrafları 750-1000 lira, Okul Servis Ücretleri 1500-2000 lira, 4 kişilik bir ailenin gıda masrafları aylık 9-10bin liraya ulaşmıştır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bir ailenin sadece barınma(Kira) ve lokma(Gıda) için harcadığı rakam 30-35 bin bandındadır. Bu rakam insani yaşam bandının alt sınırıdır. hiçbir sosyal aktivite, eğitim, tatil, harçlık, giyim v.b harcamalar dahil değildir. Tüm bunlara rağmen hala %14 gibi ülkemiz şartlarıyla örtüşmeyen hükümet teklifi anlamlı değildir. Ancak "Enflasyon + %14 zam" teklifi daha anlamlıdır.

Toplu sözleşme masasından 15 yıldır devlet memurları sıfır zam almaktadır. Merkez bankasının gelecek yıllar için tahminleri doğrultusunda masada pazarlık yapılmakta olup bu tahminleri tutturma konusunda merkez bankasının başarısızlığı da ortadadır.

Yetkili sendika ve işveren heyetinin yüzdelik zam pazarlığına sıkıştırdığı toplu sözleşme masasının çözmesi gereken bir çok sorun vardır. Yetkili sendika olmadan da "Sıfır Zam" alabiliriz. Çok lazımmış gibi pozlar ve tavırlar sergilemeye gerek yok!

Toplu Sözleşme Masasında çözüm için hazır bekleyen sorunların başında;

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

✓ Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması ve bu kadroda görev yapanların eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması,

✓1.dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmesi,

✓Devlet memurlarına da "Bayram İkramiyesi" verilmesi için küçük bir adım atmanız, kelebeğin kanadı kadar rüzgar yapmanız yeterlidir. Çok efor sergilemenize gerek yok. Siyaset ve bürokrasinin bilgisine getirdiğimiz, sofrasını kurduğumuz, "BİZ YAPTIK!" diyebilmeniz için altın tepside bağımsız sendikalar olarak sunduğumuz yemeği yemenizdir.

Bunu da becerin artık!

Ümit DEMİREL- TEÇ SEN Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum