Kadrolu işçi maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı!

Kadrolu işçi maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı!
Sivas, Sarkışla Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına yerel seçimler öncesi yüzde 120 maaş artışı yapıldı. Yeni zamla birlikte en düşük işçi maaşı 33 bin TL olacak.

Sarkışla Belediyesi, işçilere dikkat çeken bir zam yaparak maaşalara yüzde 120 artış gerçekleştirdi. Toplu iş sözleşmesi kapsamında yapılan maaş zamları, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası ile Belediye başkanı arasında imzalandı. Yapılan anlaşma ile 15 bin 500 lira ücret, yüzde 120 zamla 33 bin TL seviyesine çıkarıldı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Belediye işçilerine yapılan zamda bu kadarla kalınmayacak ikinci altı ayda ve 2025'te yeniden zam yapılacak. Yapılan sözleşme neticesinde 15 bin 500 lira olan 2 çocuklu bir işçinin alacağı ücret, yüzde 120 artışla 33 bin liraya denk geliyor. Bu rakam, 6 aylık süreyi kapsamakta, ikinci altı ayda ve 2025'te memurlara uygulanacak zam ne kadar ise bu, işçilerin maaşına yansıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum