Memur maaşları için 3 maddelik teklif!

Memur maaşları için 3 maddelik teklif!
Eşel mobil sistemi, memur maaşlarını etkileyeceği için Ali Yalçın bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Yalçın ayrıca memur maaşları 2024 için gelir vergisini azaltma ve üçer aylık dönemlerde artış yapılması teklifinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen 18. Türkiye Buluşması açılışında konuşan Genel başkan Ali Yalçın, memurları enflasyona ezdirerek, enflasyonla mücadele edilemeyeceğini belirtti. Genel Bakan Yalçın ayrıca konuşmasında, memur maaşları için üç maddelik öneride bulunarak eşel mobil sisteminin, gelir vergisi değişikliğinin ve maaşlara üçer aylık dönemlerde artış yapılmasının önemine değindi.

Sayın Yalçın'ın memur maaşlarına yönelik öneride bulunduğu konuşması şöyle:

“Biz ‘Güçlü devlet için güçlü memur’ diyoruz. Enflasyonist ortamda memuru güçlü kılacak, alım gücünü koruyacak yollar bellidir” şeklinde konuşmasına devam eden Yalçın,

1- “Diyoruz ki gelin eşel mobil sistemini uygulayalım.

2- Olmuyorsa üçer aylık dönemlerde artış yapalım.

3- Gelin ücretliler üzerindeki vergi yükünü azaltalım, gelir vergisini yüzde 15’e sabitleyelim, yoksulun zenginden daha fazla vergi ödediği sistemi değiştirelim, vergi gelirlerinde doğrudan vergilerin payını artırıp dolaylı vergilerin payını düşürelim.

Memuru küçülterek devlet büyütülemez.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarının gereği olarak refahın adil paylaşımını, gelir dağılımında adaleti sağlayalım. Hazine ve Maliye Bakanı’nın tabiriyle, ‘Maaş artışları enflasyonu azdırıyor, artışı hedef enflasyona göre yapalım’ diyerek, sabit gelirliyi enflasyona ezdirerek, vatandaşı fakirleştirerek enflasyonla mücadele edilmez. Kazanılmış haklar kırmızı çizgimizdir, tartışma konusu etmeyiz. Memuru küçülterek devlet büyütülemez. Enflasyon düşürülmeli, fiyat istikrarı sağlanmalı, tartışmalar bitirilmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum