Toplu iş sözleşmesi imzalandı! Kadrolu işçi maaşlarına zam yapıldı

Toplu iş sözleşmesi imzalandı! Kadrolu işçi maaşlarına zam yapıldı
Zonguldak Alaplı, Balıkesir Erdek, Rize Ardeşen ve Afyonkarahisar Belediyelerinde toplu iş sözleşmesiyle kadrolu işçi ücretlerine çeşitli oranlarda zam yapıldı.

Yurdun çeşitli yerlerinde belediyelerle işçi sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve işçi maaşlarında artış yapıldı. Bu kapsamda Erdek Belediyesi’nde %35 artış yapılarak en düşük maaş 22.381 TL, Afyonkarahisar Belediyesinde 16 bin liraya yükseltildi.

Alaplı Belediyesinde en düşük maaş 22 bin 200 liraya, Ardeşen Belediyesinde ise işçilere yüzde 25 oranında zam zapıldı.

Erdek Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi

Erdek Belediyesi'yle DİSK Genel İş Sendikası Balıkesir Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve kadrolu işçilerinin maaşları %35 zam oranı ile en düşük 22 bin 381 Türk Lirası’na yükseltildi.

Ardeşen Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, belediye işçilerinin ücretlerine yüzde 14 ile yüzde 22 arası değişen oranlarda, sosyal haklarda ise yüzde 25 oranında artış sağlandı.

En düşük net maaş 16 bin TL oldu

Afyonkarahisar Belediyesi ve Hak İş Konfederasyonu arasında Toplu İş Sözleşmesi ek protokolü imzalandı ve en düşük net maaş 16 bin TL yapıldı.

EN DÜŞÜK MAAŞ 18 BİN LİRAYA ÇIKTI"

Alaplı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesine ek zam protokolü imzalandı. Yapılan protokole göre Alaplı Belediyesi Personel Ldt.Şti.’de çalışan işçinin en düşük maaşı 15 bin liradan 18 bin liraya, kadrolu işçinin en düşük maaşı ise 18 bin liradan 22 bin 200 liraya yükseldi.

İmzalanan toplu iş sözleşmelerinde, çalışanlarının ücretlerinin dışında sosyal haklarda da önemli iyileştirmeler sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.