Milli Eğitim Şube Müdürlerine, bir İYİ bir de KÖTÜ haber! İşte uzman öğretmenlikte son durum...

Milli Eğitim Şube Müdürlerine, bir İYİ bir de KÖTÜ haber! İşte uzman öğretmenlikte son durum...
Okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük maaş alan, Milli Eğitim Şube Müdürleri özlük haklarında hareketli günler yaşanıyor. Konu hakkında müdürlere bir iyi bir de kötü haberimiz var...

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde MEB şube müdürleri ve ilçe müdürleri için Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak yeni bir düzenleme ile uzman ve başöğretmenlik hakkı verileceği gündeme gelmişti.

Buna göre, haber sitelerinde şube müdürü ve ilçe müdürlerine uzman ögretmenlik hakkı verileceği mağduriyetin bu şekilde giderileceği yer almıştı.

Eğitim Bir-Sen kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, şube müdürlerinin Genel İdare Hizmetler Sınıfında olmaları nedeniyle, böyle bir değişikliğin olması mümkün değil.

Ancak, yine Eğitim Bir Sen yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, şube müdürlerine uzman öğretmenlik yerine, tazminat oranlarında artış yapılması planlanmakta.

EDİTÖRÜN NOTU: Şube müdürü ve ilçe müdürü kadrolarında görev yapan personelin tazminat oranlarında, en az 5.500-6.500 TL civarında bir artış sağlanması durumunda ancak okul müdürleri ile eş değer bir duruma gelebileceklerdir. Dolayısıyla düzenleme yapılırken, şube müdürlerinin görevde yükselme sınavlarına girmiş personel olduğu gözardı edilmeden yapılması durumunda mağduriyetin giderileceğini ve adil olacağını değerlendirmekteyiz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

HABERİMİZ HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum