Öğretmenlik Meslek Kanununda, 7 önemli gelişme

Öğretmenlik Meslek Kanununda, 7 önemli gelişme
Öğretmenler dikkat! Meslek Kanunu yeni içeriği belli oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı da dikkate alınarak yeniden şekillendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararını da göz önünde bulundurarak sorunları çözücü ve daha kapsayıcı bir meslek kanunu hazırlığı içerisinde. Peki yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hangi değişikliklerle Meclis'e sunulacak? İşte mebpersonel.org'da yer alan habere göre son kulis bilgileri..

1 - SINAV ŞARTININ KALDIRILMASI: Öncelikle, eski bakan Mahmut Özer döneminde ciddi tartışmalara yol açan sınav şartının Öğretmenlik Meslek Kanunundan kaldırılması bekleniyor. Zira yeni Bakan Yusuf Tekin döneminde yapılan sınav online olarak yapılmıştı. Yeni Meslek Kanununda sınav şartını kaldırması bekleniyor.

2 - YIL ŞARTINDA İYİLEŞTİRME :Uzman öğretmenlikteki 10 yıl ve Başöğretmenlikteki 20 yıl süre şartları indirilmesi hedefleniyor. Mesela, uzman öğretmenlik 7-8 yıl, Başöğretmenlik 15-16 yıl olarak değiştirilebilir

3 - ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SAYILACAK : Ücretli öğretmenlikte geçen sürelerin uzmanlıktan sayılması bekleniyor.

4 - ŞUBE MÜDÜRÜ VE İLÇE MÜDÜRLERİNE UZMANLIK HAKKI: Öğretmen kökenli İlçe Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerine yönelik yapılacak iyileştirmeyle kariyer basamaklarından yararlandırılması söz konusu olacak,

5 - TAZMİNATLARDA ARTIŞ: Bunun yanı sıra kariyer basamakları tazminat oranlarında da artış gündemde.

6 - ÖĞRETMENE ŞİDDET: Öğretmene şiddet konusunun yeniden düzenlenmesi ve yaptırımlar getirilmesi tartışılmakta.

7 - YASALAŞMA SÜRESİ: MEB yetkilileri Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu her ne kadar yerel seçimler öncesi Meclis'ten geçirmeyi planlasa da uzak hedef Haziran ayına kadar yasalaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum