Tüm ülke tasarrufu konuşurken...Milli Eğitim Bakanlığı her genel müdüre 2 yardımcı atayacak

Tüm ülke tasarrufu konuşurken...Milli Eğitim Bakanlığı her genel müdüre 2 yardımcı atayacak
Milli Eğitim Bakanlığında okul aile birliklerinin bütçe sorunu yaşadığı, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kuş kadar kaldığı ve şube müdürlerinin düşük maaş aldığı bir dönemde MEB'de her genel müdüre 2 yardımcı verilecek...

Tüm ülke olarak tasarrufu konuştuğumuz bir dönemde Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı için 34 Genel Müdür yardımcısı kadro ihdası edilmesine tepki var.

Enflasyonu düşürüebilmek için Merkez Bankası Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması için Hükümete mektup yazdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sürekli olarak kamudaki tasarrufa vurgu yapıyor. Bütçe azlığı nedeniyle emekliye dahi ek zam yapılamadı.

MEB'DE 34 GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ATANACAK

Ancak böyle bir süreçte, Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine Cumhurbaşkanlığı kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatına 34 Genel Müdür yardımcısı kadro ihdası yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 17 Genel Müdürlük ve 3 başkanlık ile birlikte Türkiye'nin en büyük Bakanlıklarından birisi durumunda..

HER GENEL MÜDÜRE BİR YARDIMCI VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığının bir süre önce kaldırılmış olan ara kademeleri yeniden ihdas ederek yatay örgütlenmeden bir kez daha dikey örgütlenmeye geçtiği görülmektedir. Bakanlıktaki mevcut Genel Müdürlük sayısı (17), her genel müdürlüğe iki yardımcı kadrosu verileceğini göstermektedir.

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum