Ücretli öğretmenlere emeklilik TBMM'de dile getirildi

Ücretli öğretmenlere emeklilik TBMM'de dile getirildi
Uşak Milletvekili Ali Karaoba ücretli öğretmelere yönelik kadro ve emeklilik talebinde bulundu.

Milletvekili Ali Karaoba TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında, ücretli öğretmenlerin kullanılıp bir kenara atılmamasını, kadro ve emeklilik yolunun açılmasını dile getirdi.

Sayın Karaoba'nın ücretli öğretmenlerle ilgili açıklaması şöyle:

Ücretli öğretmenlerin sesini duyun

Eğitim sistemimizin kanayan ve dinmeyen bir yarası var. Ücretli öğretmenler büyük bir emek, fedakârlık ve eğitimci ruhuyla yıllardır ter akıtıyorlar. Gerektiği zamanlarda eğitim sisteminin hızır acili, stepne lastiği görevi üstlenen bu öğretmenlerimize Millî Eğitim Bakanlığı randevu vermediği gibi sorunlarını da görmezden geliyor. Öğretmenlerimizin sesini duyun. Yıllık sözleşme imzalayarak 5 bin Suriyeli öğretmen çalıştıran Millî Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlerimizi kullanıp bir kenara atamaz.

Kadro ve emeklilik hakkı verilsin

Ücretli öğretmenlerimize emeklilik yolu açın. Kadrolu öğretmenlerin gitmediği yerlerde uzun yıllardır fedakârca eğitim veren ücretli öğretmenlerimize kadrolarını verin. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında asgari ücretin de altında çalışan öğretmenlerimiz büyük bir utanç kaynağı olmuştur. Ya bu sistemi kaldırın ya öğretmenlerimizin hakkını verin. Verdiğiniz sözü tutun, 100 bin öğretmen ataması yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum