Yeni milli eğitim müdüründen ALKIŞLANACAK hareket! Diğer il ve ilçe müdürlerine ÖRNEK olmalıdır

Yeni milli eğitim müdüründen ALKIŞLANACAK hareket! Diğer il ve ilçe müdürlerine ÖRNEK olmalıdır
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü iken yaklaşık bir ay önce Bartın'a atanan il müdürü Ramazan Aşçı'dan öğretmen ve idarecileri rahatlatan açıklama geldi.

Yeni Milli Eğitim Müdürü’nden öğretmen ve okul yöneticilerini koruyan çarpıcı bir açıklama geldi. Ağustos ayında Bartına il müdürü olarak atanan Ramazan Aşçı okullara ufak tefek konularda müfettiş göndermeyeceğini söyledi. Aşçı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda müfettişlerin, sıkı denetim yerine eğitim ve öğretimine katkıda bulunacakları rehberlik çalışmalarında bulunacaklarını söyledi

"Sadece ciddi konularda müfettiş göndereceğim"

Öğretmenlerin basit, ufak tefek konularda bile teftiş, soruşturma endişesi yaşamayacağını anlatan Müdür Ramazan Aşçı, "Biz öğretmeniz, eğitimciyiz. Biz çocukların gözlerine bakacağız, çocukların gözlerindeki umutları göreceğiz, o umutların izinde de yürüyeceğiz. Bizim işimiz o. Ufak tefek şeylerle uğraşmayacağız. Teftiş, soruşturma falan. Ciddi konularda okullara müfettiş göndereceğim. Öyle ufak tefek şeylerde hemen, müfettiş gönder. Böyle bir şey yok. Bu ilim müfettişleri, eğitim ve öğretimin daha katkılı hale gelmesi için katkıda bulunacaklar" ifadelerine yer verdi.

Editörün Notu: İl Milli Eğitim Müdürünün bu davranışı müfettişleri bir güç olarak gören diğer il ve ilçe müdürlerine örnek olmalıdır. Zira böylelikle milli eğitim müfettişeri hakkında yerleşen olumsuz algı yerini rehberlik eden çalışmalarına bırakırsa eğitimdeki başarının ve huzurun daha da artacağı kanaatindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum