Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den, öğretmen maaşlarına zam yapılacak mı? Sorusuna Cevap

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den, öğretmen maaşlarına zam yapılacak mı? Sorusuna Cevap
Öğretmenlerin ek ders, maaş ve özlük haklarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen maaşlarına zam yapılacak mı sorusuna cevap geldi. Bakan Tekin verdiği cevapta , öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretlerine ek zam söz konusu olmadığını şu şekilde ifade etti:

25.06.2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 11.04.2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 04.04.2012 tarihli ve 6289 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 18'inci maddesiyle değişik 28'inci maddesinde; "Toplu sözleşme; kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını düzenleyen mevcut mevzuat hükümleri dikkate alınarak kamu görevlilerine uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, ek ödeme, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla çalışma ücreti, harcırah, ikramiye, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ve diğer mali ve sosyal hakları kapsar.

Toplu sözleşme ikramiyesi hariç olmak üzere toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasında sendika üyesi olan ve sendika üyesi olmayan kamu görevlileri arasında ayrım yapılamaz.

Toplu sözleşme hükümleri, sözleşmenin yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerlidir..." hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla aralarında öğretmenlerin de bulunduğu tüm devlet memurlarının aylık ve diğer özlük haklarına ilişkin düzenlemeler, söz konusu Kanun hükmü çerçevesinde toplu sözleşme sürecinde değerlendirilmek durumundadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum