Maaşlar artıyor! Memurlara en az 6.000 TL süper zam!

Maaşlar artıyor! Memurlara en az 6.000 TL süper zam!
Mart ayı enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasıyla birlike Temmuz 2024 maaş zamları netlik kazanmaya başladı. İşte en düşük memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili detaylar...

Mart ayında memur ve emekli maaşlarını etkileyecek yeni oranlar belli oldu. Ancak kesinleşen zam oranı maaşlara Temmuz'da yansıyacak. İşte çeşitli senaryolara göre maaşlara yapılacak zam oranları...

Memur maaşları 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10 olarak belirlenmişti. Enflasyon, zam oranının üstünde gelirse fark maaşlara eklenecek. Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı enflasyon verisini açıklaması ile 3 aylık enflasyon zammı ortaya çıktı. Şimdiden toplamda zam oranı yüzde 15,05 oldu. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Memur maaşları için iki farklı senaryo bulunuyor. İşte temmuz ayında memur maaşları için tahmini yapılacak zam oranları.

İlk 6 aylık TÜFE yüzde 24'e ulaşırsa, memurların enflasyon farkı yüzde 7.83'ü, Temmuz zammı da yüzde 18.61'i bulacak.

İlk 6 aylık TÜFE yüzde 25.5 çıkarsa da enflasyon farkı yüzde 9.13'ü, Temmuz zammı yüzde 20'yi aşacak.

32 bin 860 lira olan en düşük memur maaşı enflasyon tahminlerine göre 38 bin 42 TL ile 38 bin 558 lira aralığına çıkacak. Eğer Temmuz zammı yüzde 18.61 olarak gerçekleşirse 38 bin 976 liraya ulaşacak.

Memurların net enflasyon farkı zammı için Nisan, Mayıs ve Haziran verilerinin açıklanmasının ardından netleşecek.

aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum