80 bin acil tıp teknisyeni (ATT) uzun süredir atama bekliyor

80 bin acil tıp teknisyeni (ATT) uzun süredir atama bekliyor
Sağlık hizmetinin sağlanmasında kritik bir öneme sahip olan acil tıp teknisyenleri gerçekleştirilemeyen atamalar nedeniyle kendi mesleklerini yapamıyor. Sayıları 80 bine ulaşan acil tıp teknisyenlerinin mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli kontenjanların açılması ve çok sayıda ATT’nin görevine başlaması sağlanmalıdır.

Ankara Milletvekili Servet Ünsal TBMM'de acil tıp teknisyeni atamaları hakkında dün (16.01.2019) şu şekilde konuştu;

'Yine sağlık, yine sağlık… Sağlık Bakanlığı ve SGK yetkililerine, maalesef bu dönemin en büyük sorunlarından biri hâline gelen atama sıkıntısı nedeniyle her iş kolunda, her sektörde ve her meslekte yurttaşlarımız mağdur oluyor. Sağlık hizmetinin sağlanmasında kritik bir öneme sahip olan acil tıp teknisyenleri gerçekleştirilemeyen atamalar nedeniyle kendi mesleklerini yapamıyor. Acil müdahaleler konusunda uzmanlığa sahip bu kardeşlerimizin uzun zamandır beklediği atamaların gerçekleştirilmemesi hem bu ekonomik koşullarda onları mağdur ediyor hem de personel azlığı nedeniyle sağlık hizmetlerini olumsuz etkiliyor. Sayıları 80 bine ulaşan acil tıp teknisyenlerinin mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli kontenjanların açılması ve çok sayıda ATT’nin görevine başlaması sağlanmalıdır.'

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum