Memur zammı mum gibi eridi!

Memur zammı mum gibi eridi!
Türk Sağlık Sen Heyeti Karamürsel Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanların sorunlarını dinleyen heyet, çalışanları güncel gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Ziyarete Türk sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Karamürsel İlce Temsilcisi Burhan Danacı, Karamürsel Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Mustafa Aşcı, Temsilci Murat Günel ve Delege Erkan Türkmen katıldı.

‘ENFLASYON CANAVARI MUTFAKTA’

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çeker ziyaret sonrası açıklama yaparak “Çalışma hayatında sorunlar her geçen gün ağırlaşmakta iş yükü artmaktadır. Artan iş yükünün yanında ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte artan enflasyon karşısında çalışanlarının alım gücü düştüğünden çalışanlar geçim sıkıntısı çekmektedir. Dördüncü toplu sözleşme döneminde yetkili ve etkisiz sarı sendika sayesinde enflasyon canavarı çalışanın mutfağına indi” şeklinde konuştu.

‘278,66 TL ZAM 16,65 TL’YE DÜŞTÜ’

“Çalışanların maaşlarının enflasyon karşısında erimesine birde gelir vergisi eklendi” diyen Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kesintilerin yüksek olmasının çalışanları canından bezdirdiğini yaptığımız ziyaret ile yerinde tespit ettik. Meslek hayatında 28 yıllık hizmeti olan dört yıllık yüksekokul (lisans)mezunu bir hemşire15 Temmuz 2019 tarihinde yılın ikinci altı ayı için enflasyon farkı ile temmuz ayında 278,66 TL zam almıştır. Bu zamgelir vergisi sayesinde mum gibi eriyerek 15 Kasım 2019 tarihinde 16,65 TL’ye düşmüştür. Temmuz ayında verilen zam yaklaşık olarak yüzde 94 erimiştir.”

‘FARKLI BİR TARİFE GEREKLİ’

Sağlık çalışanlarınınyüksek oranda kesilen gelir vergilerine kurban edildiğini belirten Çeker, “Böylesine ağır gelir vergisi sağlık çalışanını mutsuz etmektedir. Vergi sistemindeki adaletsizlik, gelir dağılımını olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında geliyor. Özellikle çalışanların ödediği vergi miktarı, birçok işadamını ve esnafı geride bırakırken çalışanlardan kesilen ve kaynağından toplanan hazır vergi, devletin ana gelir kaynağı haline gelmiş durumdadır.Bu mağduriyetin giderilmesi için ya her yıl maaş zam artışlarında, vergi adaletsizliğini de hesaba katarak belirlemek veya ücretli çalışanlar için farklı bir gelir vergisi tarifesi belirlemesi gerekmektedir” dedi.

‘MAAŞLAR REVİZE EDİLMELİ’

Sözlerini sürdüren Başkan Çeker, “Hükümet yıllardır vergi toplamanın en kolay kaynak olarak çalışanlar üzerindeki vergi yükünü, giderek artırmakta bulmuştur. Çalışanların üzerindeki vergi oranı azaltılmalı, gerçek enflasyon üzerine refah payı konarak memur maaşları yeniden revize edilmeli, büyümeden kamu çalışanlarına da mutlaka pay verilmelidir. Vergi dilimleri nedeniyle memurun ekonomik kayıp yaşamasının önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.
cagdaskocaeli

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum