Ortaöğretim mezunu hemşire atamaları TBMM gündeminde

Ortaöğretim mezunu hemşire atamaları TBMM gündeminde
Milletvekili Burcu Köksal tarafından, Ortaöğretim mezunu hemşire atamalarına ilişkin 9 Nisan 2020'de TBMM'ye yazılı soru önergesi verildi. Ayrıca Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'de TBMM Genel Kurulunda 100 bini aşkın atanamayan ortaöğretim hemşirelerinin taleplerini dile getirdi.

Ortaöğretim mezunu hemşire atamalarına ilişkin TBMM'ye verilen önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak, cevaplandırılmasını Anayasanın 98.inci Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün 96.maddeleri uyarınca arz ederim.09/04/2020 Burcu KÖKSAL/ Afyonkarahisar Milletvekili 

1- Covid-19 salgını boyunca sağlık sektörünün olmazsa olmazı olan hemşirelerin tipki diğer sağlık emekçileri gibi canla başla mücadele ettiğini görüyoruz. Bu süreçte hemşirelik eğitimi almış saha tecrübesi olan vatandaşlarımızın tedavisinde görev almak isteyen 120 binin üzerinde atama bekleyen ortaöğretim hemşireleri de vardır. Ancak Bakanlığınızca ortaöğretim mezunu hemşireler için atama sayısı 1627 olarak açıklanmıştır. Bu sayı atama bekleyen ortaöğretim hemşirelerinin sayısı düşünüldüğünde oldukça azdır. Hem covid-19 salgınının boyutları ve bu salgından etkilenen ve etkilenmesi muhtemel vatandaşlarımız düşünüldüğünde hem de sağlık sektöründe mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan mevcut hemşirelerin sayısı düşünüldüğünde alım yapılacak ortaöğretim hemşirelerinin sayısının artırılması gerekmektedir. Bu konuda Bakanlığınızca kontenjan artırılması yönünde bir girişimde bulunulacak mıdır? 

Ortaöğretim mezunu hemşireler adil atama talep ediyor

AYHAN EREL (Aksaray) – Bir zamanlar ülkemizin gözbebeği olan sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu 100 bini aşkın atanamayan ortaöğretim hemşirelerinin serzenişlerini yüce Meclisten seslendirmek istiyorum. Lisede dört yıl boyunca aldıkları bilgi, beceriyle sahalarda işini en iyi yapan bu hemşire adaylarımıza atama fırsatı verilmelidir.

Hem sahada hem de teoride gereken eğitimleri almışlar, birçoğu gönüllü olarak ek stajlar yapmışlardır. 14-15 yaşlarında insan sağlığının önemini kavramışlar, diplomalarında hemşire yazmasına rağmen, lisans hemşirelerden hep daha alt statüde görülmüşlerdir. KPSS’den aldıkları 80 puan bile atanmalarına yetmemektedir. Bu çocuklarımız, bilgi birikimleriyle ve tecrübeleriyle, devletin dört yıllık eğitiminin karşılığını devlete hizmetle ödemek istemektedirler, Bakanımızdan adil atama talep etmektedirler. Bu gençlerimizin ümitlerini, hayallerini öldürmeyelim

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum