Perfüzyon teknikerliği mezunları hakkında soru önergesi

Perfüzyon teknikerliği mezunları hakkında soru önergesi
Perfüzyon teknikerliği ön lisans programından mezun olanların mağduriyetlerine ilişkin yazılı soru önergesi verildi. Perfüzyon Teknikerlerinin diplomalarının geçersiz olması ve işten çıkarılmaları hususunda bakanlığınızca tasarrufunuz nedir? Aldıkları eğitim neticesinde “Perfüzyon Teknikeri” ünvanı ile önlisans programlarından mezun olan Türk gençlerine, sağlık kurumlarında çalışabilmeleri için hangi gerekçe ile “yetki belgesi” şartı ileri sürülmektedir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıda belirtilen sorularımın, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 
Arzu ERDEM İstanbul Milletvekili

Ülkemizde, kamu kesiminin taşeron personel çalıştırması, sosyal ve ekonomik birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Mali tasarrufu, hizmette kalite ve çalışan mutluluğuna tercih eden politikaların özellikle sağlık alanında yürütülmesi, telafisi mümkün olmayan ve insan hayatına mal olabilecek boyutta ciddi sorunlara sebep olmaktadır.
Buna göre;
1. Aldıkları eğitim neticesinde “Perfüzyon Teknikeri” ünvanı ile önlisans programlarından mezun olan Türk gençlerine, sağlık kurumlarında çalışabilmeleri için hangi gerekçe ile “yetki belgesi” şartı ileri sürülmektedir?

2. Perfüzyon Teknikeri mezun eden önlisans programlarından mezun olan gençlerimizin mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan mağduriyetlerini gidermek hususunda bakanlığınızca bir çalışmanız olacak mıdır? 

3. Perfüzyonist ihtiyacının ortaya çıktığı dönemlerde oluşturulan sertifikasyon eğitiminin ve sınavının akibeti nedir? Bugüne kadar hangi tarihlerde sınav yapılmış, hangi eğitim kurumları bu eğitimi vermekle yetkilendirilmiş, kaç aday bu sınava girmiş ve kaç aday Perfüzyon branşında yetki belgesi almaya hak kazanmıştır?

4. Sertifikasyon sınavı haricinde yetki belgesi alan kişi sayısı kaçtır? Hangi mevzua ile bu yetki verilmektedir? 

5. Türk gençlerinin aldıkları eğitimi tatbik edebilecek şekilde iş hayatına katılmasını engelleme politikalarına devam edilecekse, perfüzyon teknikeri yetiştiren önlisans programlarının kapatılması gibi hakkaniyetli politikalar meydana getirmeyi planlıyor musunuz?

6. Perfüzyon Teknikerlerinin diplomalarının geçersiz olması ve işten çıkarılmaları hususunda bakanlığınızca tasarrufunuz nedir?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum