Sadece KPSS puanı ile Sağlık Personeli ataması TBMM'de dile getirildi

Sadece KPSS puanı ile Sağlık Personeli ataması TBMM'de dile getirildi
Sözlü mülakat olmaksızın sadece KPSS puanı ile Sağlık Personeli atanması TBMM Genel Kurulunda dile getirildi

İYİ PARTİ GRUBU ADINA İSMAİL KONCUK (Adana) –

Değerli milletvekilleri, sağlık çalışanları bu işin motor gücü olacak, başka da bir gücümüz söz konusu değil. Dolayısıyla, gerçekten sağlık çalışanlarının durumlarını, bir masaya yatırmamız gerekiyor. Yani, hem virüs kapma noktasında sağlık çalışanları ciddi bir risk grubu hem de problemi ortadan kaldırmak için en fazla yükü yüklediğimiz insanlar. Sağlık çalışanları noktasında, kadro eksikliğimizin olduğunu hangi hastaneye giderseniz gidin, başhekimlerle konuşun size söyleyecektir: ”Yeterli eleman yok.” Elimizde sağlık çalışanları var; işsiz gezen, sayıları 300-400 bine yaklaşan sağlık çalışanları var. Dolayısıyla bunların atamasını, KPSS puan üstünlüğüne göre –“mülakat” demiyorum- hemen yapmalıyız, bunu yapabiliriz çünkü bu sürecin on dört gün sonra nereye evrileceğini kestirebilmemiz mümkün değil. 

SERVET ÜNSAL (Ankara) –

Özellikle sağlık çalışanlarının içine düştüğü sıkıntıyı dile getirmek istiyorum. Tüm sağlık çalışanları, 1’inci derecede risk altında bu konuda arkadaşlar. Coronavirüsün kontrol altına alınması, insanlarımızın sağlığının korunması için maksimum çaba gösteren sağlık çalışanlarının korunması için mutlak ve mutlak onların ihtiyaçları sağlanmalı çünkü onların eline düşüyorsunuz. Birçok yerde yeterli maske, hijyen sağlayıcı malzemelerin eksikliğini görüyoruz. İlk olarak, tüm sağlık merkezlerinde tıbbi ekipman ve malzeme açısından eksikler hemen giderilmeli.

Burada bir noktaya daha dikkat çekiyorum, her zaman söylediğim bir sıkıntı var -bu dönemde daha da ihtiyacı artacak- sağlık personelinin atama problemleri var. Bugün, farklı görev ve branşlarda yaklaşık 620 bin kişinin atanmadığını görüyoruz. Bu vesileyle atanmayan sağlıkçıların ihtiyaca göre atanmalarının gerçekleştirilmesi faydalı olacak arkadaşlar.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum