Vekil Ebe, Hemşireler, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarına Kadro Hak tır!

Vekil Ebe, Hemşireler, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarına Kadro Hak tır!
Aile Sağlığı Mensupları Derneği (ASMED) 2010 Yıılın da aile hekimliğine geçilirken aile sağlığı çalışanlarının maaşı o zaman ki TSM şimdi ki İSM çalışanı maaşlarından 1/4 oranında fazla idi.Bu durum TSM’ de görev yapmak yerine İSM’ de görev yapmayı ASÇ’ler açısından cazip bir hale getiriyordu, teşvik edici doğru bir yaklaşımdı. 2010 yılından günümüze doğru geldiğimizde İSM ve ASM arasındaki bu maaş farkı ASÇ’ler açısından eridi ve yıl yıl azalarak kayboldu.

Vekil ebe hemşireler Kamu dışı aile sağlığı çalışanları 657 güvenceleri olmadan, mağduriyetlerinin giderilememesine rağmen sendika üyesi olabiliyor,?
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

657 çalışan emsalı kadrolunun işini de yapıyor?

2011 yılında 4/B sözleşme liğe kadro verilenler le birlikte kadroya geçenlerden farkları nedir? 

Bir yıl çalışma şartı derseniz 12 yıl çalışmışlar, diğer hangi şartları 2011 yılında kadroya geçenlerden farklıdır?

Sayıları az diye mı dikkate alınmıyorlar? Haksızlığın niceliği olmaz niteliği sorgulanmalıdır. 

Vekil ebe hemşireler & Kamu dışı aile sağlığı çalışanları 657 güvence altına alınmalıdır. Sözleşmelinin tamamen kaldırılması, ülke genelinde, ülke şartlarına göre bölge grupları, çalışma süreleri belirlenmelıdır.

Kamuda özel sektör gibi çalışma devri kapanmıştı, şimdi vekil ebe hemşireler & Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarını kadroya dahil ederek onların dualarını alalım, kimin duası makbuldür belli değildir. Onlara hep ümit dağıtıldı, olacak denildi, taslaktasınız, denildi, tersi de söylenildi. Şimdi ümitlerini kırmayalım.

Sn; Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan siz ki ezilenlerin umudu, mağdurların hamisi, bu işi çözerse, siz çözersiniz, size bu mağdurların duası iyi çekecektir. Sn Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve bakanlık bürokrasisinin dikkatleri nede sunuyorum.

İsmail Yılmaz  
Sağlık Sen Rize Şubesi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum