Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği VİDEO!

Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği VİDEO!

3308 sayılı yasa yeni değil yıllardır uygulanan bir yasa. Bu yasanın özelliği de zorunlu staj yapanların SGK girişlerinin yapılması, fakat bir eksikle ! Yapılan sigorta emeklilikte başlangıç sayılmamaktadır. Çünkü sadece sağlık, iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa vadeli koldan prim uygulaması yapılır. Yeni bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Yıllardır uygulanan bir kanun. Lakin 28 Eylül 2008  tarihinde HİZMET BORÇLANMA İŞLEMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ yayınlandı. Bu Tebliğe göre bazı kesimlere borçlanma hakkı tanınmıştır. Bu tanımlardan ;
d) Sigortalı olmaksızın doktora öğreniminde veya tıpta uzmanlık için, yurt içinde veya
e) Sigortalı olmaksızın avukatlık stajını yapanların normal stajda geçen süreleri,

Buradan şu sonucu çıkartıyoruz. Meslek lisesinde, Meslek Yüksek okulunda 3308 sayılı yasa ile zorunlu staja tabi tutulan bizler 2 gün okulda 3 gün staj yerlerinde staj yaptık. O dönem bize şu anda hala üzerine kayıtlı olduğumuz sgk numarası olan sigorta kartları verildi. O dönem yatırılan pirimler sağlık, iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa vadeli koldan prim uygulaması yapıldığı belirtilmiştir. Yapılan yasa ile o sigorta numaramızın geçerli olduğu, emekliliğe has başlangıç olmadığı belirtilmiştir. Hal böyle iken kısa kollu sigorta pirimi yatırılan bizler yukarda kanunun d ve e maddelerinde belirtilen Sigortalı olmaksızın staj yapanlara hak verilirken bizlere neden tanınmamıştır. İş te bu sebepten dolayıdır ki bizler staj mağduru eğitim yardımlaşma ve kültür derneği çatısı altında, bu yanlışın düzeltilmesini, bizlere de kanunlar karşısında herkes eşittir ilkesine dayanarak borçlanma hakkı tanınmasını talep ediyoruz.
Son olarak Kuran-ı kerim de cenabı ALLAH “Muhakkak ALLAH size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman, adaletle hükmetmenizi emreder” ( nisa suresi 4/58) buyurmaktadır. Bizler imtiyaz değil, kanunlar karşısında eşitlikle hükmedilmesini istiyoruz.
Meslek liseliler SGK girislerimizin başlangıç sayılabilmesi için vermiş olduğumuz mücadelede desteklerinizi bekliyoruz.


CÜNEYT ONAY

Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği  Başkanı

Kamubiz.com ÖZEL

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.