Serdar GÜNDÜZ

Serdar GÜNDÜZ

SAYIN YUSUF TEKİN, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİLSİNİZ

Sayın Bakanım, gelecek nesillerimizin her türlü bağımlılıktan uzak tutulması konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın politikalarını uygulamakta samimi olmadığınızı düşünüyorum. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın bağımlılıkla mücadele konusunda gösterdiği çaba, verdiği mücadeleyi destekleyici faaliyetlerde zayıf kalınmaktadır. Zira bir ilin eğitim camiasına rol model olacak milli eğitim müdürü gibi pozisyonlara seçtiğiniz kişilerin hal ve hareketleri Milli Eğitim Bakanlığımızın, Yeşilay gibi sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarını 'göstermelik, beyhude' bir çaba haline getirmektedir.

Şöyle bir örnek vereyim;

Geçtiğimiz aylarda Kırıkkale il ve ilçelerindeki Meslek Lisesi müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza AYDIN'ın toplantıya gecikmesi üzerine toplantıyı organize eden Mesleki teknik eğitimden sorumlu Şube Müdürü Ali GÜDER "İl Müdürümüz çok sigara içiyor. Sigara molası vermiştir." şeklinde konuşlar yaparak beklemekten sıkılan okul müdürlerini yatıştırmaya çalışmıştır. Haliyle eğitimciye yakışmayan bu durum gülüşmelere neden olmuş, Kırıkkale eğitim camiasında "İl Müdürü günde 3 paket sigara içiyormuş..." şeklinde söylentiler alay konusu yapılmaktadır.

Derste öğrencilerini kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan bir öğretmen düşünün... Yaşadığı ilde en tepedeki eğitimcinin bile bağımlısı olduğu bir kötü alışkanlığı öğrencilerine nasıl anlatsın? Ya da ne kadar faydalı olabilir? Bu liyakatsiz durum sahada canla başla çalışan öğretmenlerimizin de işini zorlaştırmaktadır.

Başta geleceğimiz olan öğrencilerimize olumlu davranışlarıyla örnek olması gereken, Milli Eğitim Bakanlığının vitrini olan İl Müdürlüklerine görevlendirilen üst yöneticilerin seçiminde 'olumlu rol-model' olma potansiyeli yüksek kişilerin seçilmesi gerekirken 'günde üç paket sigara içiyor...' ve benzeri söylemlerle itibarı sarsılmış, sigara tiryakisi kişilerin çocuklarımıza olumsuz örnek olmasının önüne geçilmelidir. Bu tür olumsuz örneklerle Türkiye Yüzyılı Vizyonunu eğitim alanında nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

Sayın Bakanım, lütfen sivil toplum örğütü olan sendikaların çağrılarına kulak verin. Bozacının şahidi şıracı olmasın. Bağımlılıkla mücadelede Bakanlığımızla paydaş olmak istiyoruz. Kötü alışkanlıkları olmayan, topluma, öğretmenlere, gelecek nesillerimize iyi örnek teşkil edecek liyakatli üst yöneticilerin seçiminde Liyakat-Sen ailesi olarak desteğe açık olduğumuzu saygıyla belirtirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum
Serdar GÜNDÜZ Arşivi