17 bin öğretmenin maaşı kesildi, 350 okul müdürü görevden alındı

17 bin öğretmenin maaşı kesildi, 350 okul müdürü görevden alındı
Tunus’ta pazartesi günü yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin maaş artışı talep etmesi nedeniyle 17 bin kadar öğretmenin maaş ödemelerinin askıya alındığı ve 350 okul müdürünün görevden alındığı bildirildi.

Sendika yetkilisi İkbel Azzabi’nin Reuters’a yaptığı açıklamada Tunus’un kararının, “öğretmenleri aç bırakmayı” hedeflediğini ve önümüzdeki eğitim sezonunun beklenen protestolar nedeniyle zor geçeceğini söyledi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

On binlerce ailenin yüksek enflasyon, yetersiz kamu hizmetleri ve çeşitli gıda ürünlerinin temin edilememesiyle karşı karşıyayken, bakanlık ve sendika arasındaki anlaşmazlığın Tunus’ta devam eden krizi derinleştireceğinden ve önümüzdeki okul sezonundan endişe duyduğu belirtildi.

Eğitim Bakanlığı, kamu bütçesinin öğretmenlerin taleplerinin onaylanmasına izin vermediğini savundu.

Protestonun bir parçası olarak öğretmenlerin not vermeyi reddettiği belirtildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Eğitim Bakanı Mahamed Ali Bougdiri, öğrencilerin okul notlarını alamamasını bir felaket ve çocuklara karşı işlenmiş bir suç olarak yorumladı.

Maaşların askıya alınması ülkedeki ilkokul öğretmenlerinin yaklaşık yüzde 30’unu etkileyebilir yorumu yapılırken Kuzey Afrika ülkesi vatandaşlarının ekonomik krizle boğuştuğu dönemde hükümet ile sendika arasındaki çatışmanın derinleşebileceği ifade edildi.

t24.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum