2 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yetkili sendika belli oldu

2 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yetkili sendika belli oldu
Eğitim-Bir-Sen Sivas ve Muğla şube başkanları milli eğitim müdürlüğünde yeniden yetkili sendika olduklarını açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube yeniden yetkili sendika oldu! 

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No'lu Şube, 2023 yılı il mutabakatı sonucunda 4 bin 164 üye sayısıyla yeniden yetkili sendika oldu.

Mutabakat sonrası açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, geleneği bozmayıp bu yıl da Sivas merkez ve diğer ilçelerde eğitim hizmet kolunda yetkiyi alarak sendikal yolculuklarını bir kez daha taçlandırdıklarını belirterek, "Eğitim Bir-Sen özgün sendikal anlayışıyla sendikacılığı kavga zemininden rekabet zeminine taşıyarak çözüm odaklı, tenkit değil tevhit esaslı, sorunun değil çözümün paydaşı olan bir yaklaşımla hareket etmektedir." dedi.

   WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Manisa eğitiminde yetki yine Eğitim-Bir-Sen’de

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Halil Kallat yaptığı açıklamada, “EBS Manisa İl Temsilciliği olarak eğitimdeki örgütlü gücümüzü 6 bin 130 üye sayısıyla, bize en yakın ikinci sendikaya 2 bin 372 üye farkı ile yetkimizi 14. kez tescilledik. Her yıl mayıs ayında yapılan eğitim-öğretim ve bilim hizmet kollarına ait yetki belirleme çalışmaları sonucunda 6 bin 130 üye sayısıyla Manisa genelinde Eğitim Bir-Sen 14 yıldır olduğu gibi bu sene de yetkili sendika olmuştur. Yetkinin, inanmışlığın ve istikrarın getirdiği gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Sendikacılığı hak arama platformu ve mesleki dayanışma biçimi olarak görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.