2020 yılı öğretmen atamaları hakkında soru önergesi

2020 yılı öğretmen atamaları hakkında soru önergesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle 2020 yılı öğretmen atamaları hakkında Meclis'e soru önergesi verildi.

2020 yılı için planlanan öğretmen atamalarına, engelli öğretmen atamalarına ve sözleşmeli ve ücretli öğretmen ayrımının kaldırılması önerisine ilişkin TBMM'ye yazılı önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 04/10/2019 
Av Ayhan EREL /Aksaray Milletvekili 

Eğitimin en büyük sorunu öğretmen açığıdır. Eğitime yapılan yatırımların, gösterişli okul binalarının, teknolojik araç ve gereçlerin anlam kazanabilmesi, öğretmen açığının giderilmesi ile değerini bulur. Öğretmen, sistemin olmasa olmazı, en önemli temel unsurudur. 

Atama bekleyen öğretmen sayısının 700 bine ulaşması kaygı verici bir durumdur. MEB ve YÖK ortak planlama ile öngörülen öğretmen ihtiyacını belirleyip ona göre fakültelere kontenjan açılmalı öğrencilerde ona göre tercihlerini yapmalıdırlar. 
Sözleşmeli-Ücretli öğretmen ayırımı kaldırılmalı, öğretmene, öğretmen sıfatı verilmeli. Atama bekleyen sayıları çok olmayan engelli öğretmen adaylarının atamaları yapılarak mağduriyetleri giderilmeli. 

Bu bağlamda. 

1- 2020 yılında hangi branşlarda, ne kadar öğretmen ataması yapmayı düşünüyorsunuz? 

2- Sözleşmeli-Ücretli öğretmen ayırımını kaldırıp, tek tip öğretmen atamayı düşünüyor musunuz? 

3- Sayıları 950 yi bulan engelli öğretmen adaylarının atamasını yapmayı düşünüyor musunuz? 

4- Kadro bekleyen sözleşmeli öğretmenlerimizi kadroya geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum