500 bin atanamayan öğretmen var! Sadece 20 bin atanacak! Peki, gerisi?

500 bin atanamayan öğretmen var! Sadece 20 bin atanacak! Peki, gerisi?
Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri TBMM gündeminde! 'KPSS’ye 265 bin öğretmen başvurmuş. Peki, açık ne kadar? 100 bin. Atama bekleyen öğretmen 500 bin. Sayın Bakan çıkmış, lütfediyor: “20 bin öğretmeni bu dönem atayacağız.” Peki, bu şekilde hangi derde deva olacaksınız? ' İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, atama bekleyen öğretmenlerin talebini Meclis kürsüsünden dile getirdi.

Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri TBMM gündeminde! 'KPSS’ye 265 bin öğretmen başvurmuş. Peki, açık ne kadar? 100 bin. Atama bekleyen öğretmen 500 bin. Sayın Bakan çıkmış, lütfediyor: “20 bin öğretmeni bu dönem atayacağız.” Peki, bu şekilde hangi derde deva olacaksınız? ' İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, atama bekleyen öğretmenlerin talebini Meclis kürsüsünden dile getirdi.

'Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e çıkarılması için söz almış bulunmaktayım. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Bu ülkede her dönem öğretmelerin sorunları tartışıldı fakat hiçbir dönem öğretmenler bu kadar mağdur edilmedi. Her torba yasada yandaşın, sermayenin sesine kulak veriyorsunuz ama atanamayan öğretmenleri görmezden geliyorsunuz. “100 bin kadro açık.” deniyor, 500 bin atanamayan öğretmen var fakat iktidar diyor ki: “Sadece 20 bin öğretmen alacağız.” Peki, gerisi? Geriye kalan öğretmenler güvencesizlikle, kölelikle yani ücretli öğretmenlikle baş başa bırakılmış oluyor. Sayın Başbakan çıkıyor, diyor ki: “100 bin öğretmen mezun oluyor. Biz bunlara nasıl iş bulalım, diğer üniversite mezunlarına nasıl iş bulalım? Bu kadar mezun var.” Ben de buradan Sayın Başbakana soruyorum: Sayın Başbakan, hiçbir plan yapmadan, hiçbir program yapmadan hiçbir altyapı oluşturmadan “her ile üniversite, her ilçeye yüksekokul” derken sizin aklınız neredeydi? (CHP sıralarından alkışlar) Sizin aklınız neredeydi her ile, her ilçeye üniversite açarken?

1995 yılında ülkemizde 33 tane eğitim fakültesi vardı, şu an üç katına çıkmış. KPSS’ye 265 bin öğretmen başvurmuş. Peki, açık ne kadar? 100 bin. Atama bekleyen öğretmen 500 bin. Sayın Bakan çıkmış, lütfediyor: “20 bin öğretmeni bu dönem atayacağız.” Peki, bu şekilde hangi derde deva olacaksınız? Şimdi, çıkmışsınız öngörüsüzlüğünüzün faturasını bu ülkenin gençlerine ödetmeye çalışıyorsunuz. Biz, bu kürsüden defalarca “Bina dikmekle üniversite olmaz, yapmayın, öngörüsüz davranıyorsunuz.” Dedik, dediniz ki: “Biz biliyoruz, biz bildiğimizi okuruz.”

Fakat gördük ki yine mağdur olan, işsiz kalan, diplomalarıyla kapı kapı iş arayan bu ülkenin gençleri.

Yüz binlerce gence diyorsunuz ki: “Diploman öğretmen diploması ama git, haydi başka kapıya, kapının dışında başka bir iş bul, senden öğretmen olmaz.” Bunu Sayın Başbakan söylüyor.'

Kamubiz.com Özel Haber/Ankara

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.