6 öğretmen sendikasından promosyon tepkisi!

6 öğretmen sendikasından promosyon tepkisi!
Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerindeki 3204 Milli Eğitim çalışanını kapsayan Maaş Promosyon İhalesi gerçekleştirildi

Bankaların düşük teklif vermesi nedeniyle sonuçsuz kalan promosyon ihalesi sonrasında 6 sendika başkanı ortak açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Bankaların verdiği teknikler bizim düşündüğümüzün çok altındaydı, beklediğimiz rakamlarla uzaktan yakından bir alakası yoktu” dedi.

Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerindeki 3204 Milli Eğitim çalışanını kapsayan Maaş Promosyon İhalesi Zonguldak Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Komisyon Başkanlığını il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Karaarslan'ın gerçekleştirdiği ihalede eğitim sendikaların başkanları gözlemci olarak bulundu.

Toplam 13 bankanın davet edildiği ihaleye; Denizbank, Halkbank, İş Bankası,  Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası katıldı..

İhale basına kapalı olarak gerçekleştirildi 

SENDİKALARDAN TEPKİ

Milli Eğitim çalışanlarını kapsayan ve bankaların düşük teklif vermesi nedeniyle sonuçsuz kalan promosyon ihalesi sonrasında 6 sendika başkanı ortak açıklama yaptı.

Basın açıklamasında; Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Teç-Sen şube Başkanı Muhammet Esin, Eğitim Gücü Sendikası Başkanı Özcan Çakıroğlu,  Eğitim-Sen Başkanı Kemal Bozkurt ve Kop İş Sendikası Temsilcisi Musa Tetik katıldı.

Sendikalar adına ortak açıklamayı yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, bankalar bekledikleri fiyattan çok daha düşük teklif verdiklerini belirterek tepki gösterdi. Bankaların verdiği teklifleri kabul etmediklerini ve 2 ihale yapacaklarını ifade eden Eğitim Birsen Şube Başkanı Kamuran Aşkar  şunları söyledi:

"2021  Nisan ayında Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli‘de çalışan 3208 arkadaşımız için yapılan promosyon ihalesi o günün şartlarında 6240 TL karşılığında halk bankasında kalmıştı. 2021 yılı kasım ayında dünyada baş gösteren küresel ekonomik kriz sonrasında paranın tabiri caizse pul olması, emeklilerin 7500 TL promosyon aldığı bir dönemde ortaya çıkan bu rakamın güncellenmesinin şart olduğu bir durum ortaya çıktı.

Biz bu kapsamda 2022 Eylül ayından itibaren tüm eğitim Sendikası başkanları ile birlikte halk bankasına promosyonların yeniden güncellenmesi ya da yeniden ihale yapılması talebimiz vardı. Yapılan görüşmeler sonrasında halk bankası ile halk bankası ile yapılan promosyon güncelleme konusunda çok fazla bir mesafe alınamadı. Bizler eğitim sendikaları olarak eğitim çalışmalarına yeniden bir promosyon ihalesi ile sıkışan ve zor durumda olan eğitim çalışanlarının cebine üç, beş TL daha fazla para girsin diye ihale sürecini başlatmış olduk tüm eğitim çalışanları İle beraber.

Bugün Kozlu, Kilimli ve Merkezdeki eğitim çalışanları adına çıkmış olduğumuz ihaleye beş banka teklif verdi, ihaleye üç banka katıldı. İş Bankası, halk bankası ve Yapı Kredi bankası katıldı. Ancak ihalede beklediğimiz rekabet şartlarının oluşmaması, ortaya çıkan rakamın eğitim çalışanlarının mutlu etmemesi ve eğitim çalışanları adına olumlu hiçbir icraatın görülmemesi üzerine bu ihale sürecinin iptal edilmesine Ve yeni bir ihale yapılmasına hep sendikaları olarak karar aldık.Eğitim çalışanları ciddi manada bu krizden etkilenmiştir ve zor günler geçirmektedir. Geçen yıl 300 ile 400 oranında kar eden bankaların kamu çalışanlarına bu şaşı bakışı değiştirmediği sürece bizlerde kamu çalışanları olarak bankalar nezdinde bundan sonraki süreçte özellikle kredi kartı kredi kartlarının iptali iptali gibi ve otomatik ödemelerin iptali gibi yaptırımları burada karara bağladık.

İkinci ihalede seçim sonrası eğitim çalışanlarını mutlu edecek İhale ortaya çıkarsa o zaman bu yaptırımları uygulamayacağız. Bankaların verdiği teknikler bizim düşündüğümüzün çok altındaydı, beklediğimiz rakamlarla uzaktan yakından bir alakası yoktu” dedi.
ereglidemokratmedya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.