Belediye başkanı okul müdürünü darp etti

Belediye başkanı okul müdürünü darp etti
Harran'da yaşanan olayda, Belediye Başkanı'nın Mahmut Özyavuz'un İstanbul'un Fethi programında bir okul müdürüyle tartıştığı ve tartışma sırasında okul müdürünün darp edildiği iddia edildi. Okul müdürü darp raporu aldı

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Halil Coşkun Harran’da öğretmenin darp edildiği iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde İstanbul’un fethinin yıldönümü için program düzenlendi. Düzenlenen programda isminin anons edilmediği iddia edilen Harran ilçe Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un yakınları ile okul Müdürü Ahmet Karademir arasında kavga çıkmıştı, kavgada Ahmet Karademir yaralanmıştı. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa temsilcisi İbrahim Halil Coşkun yaşanan olayla ilgili basın açıklaması düzenledi.

“Tek görevleri geleceğimizin mimarı çocuklarımıza hizmet etmek”

“Gün geçmiyor ki eğitim camiasına yapılan yeni bir şiddet haberi almayalım. Tek görevi geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımıza hizmet etmek olan eğitim camiasının, neredeyse sistematik hale gelen darp olayları karşısında dişe dokunur bir yasal düzenlemenin yapılmaması yüreğimizi kanatmaya devam etmektedir.” Dedi

“Belediye Başkanının Adı Söylememek Krize Sebep Oldu”

“Eğitim camiasına yönelen şiddetin şüpheli tarafında olanlar bazen bir öğrenci, bazen bir veli, nadiren de olsa makam sahipleri olabilmektedir. Ne yazık ki, dün Harran ilçemizin bir okulunda yaşanan şiddet hadisesi hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir mahiyete sahiptir. İstanbul’un Fethi programına davetli olarak katılan protokol üyelerine hitap ederken konuşmacının selamlama arasında Harran Belediye Başkanını unutarak konuşmaya başlaması krize sebep olmuştur. Resmi kurumlarda yapılan programlara katılan protokol sahiplerinin makamlarının gereği olarak karşılanması, yer verilmesi ve selamlanması beklenen bir durumdur. Ancak, bir protokol sahibinin gereği gibi karşılanıp yer gösterildikten sonra selamlama esnasında unutulması ve sonrasında özür dilenmesi hoşgörü ile karşılanıp müsamaha sınırları içerisinde kapanacak bir konudur. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bu andan itibaren yaşananların hiçbir şekilde izahı yoktur. Program sonrasında, başlayan arbede de okul müdürü ve arbedeyi önlemeye çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harran Belediye Başkanı’nın yanındakiler tarafından darp edilmişlerdir. Bugüne kadar öğrencileri ve velileri tarafından darp edilen, yaralanan ve ne yazık ki öldürülen öğretmene şiddet vakalarına Harran ilçemiz makam sahiplerinin gölgesi altında olanların saldırısıyla şahitlik yapmak durumunda kalmıştır. Bilinmelidir ki, hiçbir makam sahibi, bulunduğu makamın sağladığı kamu gücünü vatandaşına karşı kullanma serbestisine sahip değildir. Ülkemizin tarihin en önemli cenderelerinden geçtiği bir dönemde, tüm kurumlarıyla kenetlenerek bu cendereden çıkılması gereken bir ortamda kurumların karşı karşıya gelmeleri ancak düşman sevindirir. İstanbul’un Fethi gibi İslam tarihi açısından muazzam öneme sahip olan bir fethin, ilim ve irfan bakiyesiyle tüm dünyaca tanınan Harran ilçemizde kutlama programı yapılması takdire şayandır. Böylesi bir programı, o programı düzenleyen okul müdürüne saldırı ve darp ile neticelendirmenin izahı mümkün değildir. Kadim kodlarıyla gündeme gelmesi gereken Harran ilçemizin, saldırı ve darp ile anılması acı vericidir. Elim hadisenin ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından olayın ön incelemenin yapılması için bir Vali Yardımcısının görevlendirilmiş olması sevindiricidir. Ancak, ifadesi alınan kamu personelinin özgür iradeleriyle fikirlerini yansıtabilecekleri bir ortamın oluşturulması adaletin tecellisi hususunda oldukça önemlidir. Bu manada Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, konunun her aşamasında takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum.” İfadelerini kullandı

Darp İddiası Tatlıya Bağlandı

Bugün Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bir törende belediye başkanı tarafından darp edildiği iddia edilen Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu, ve söz konusu öğretmen Özyavuz'u makamında ziyaret etti.

Bugün Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bir törende belediye başkanı tarafından darp edildiği iddia edilen Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu, Başkan Mahmut Özyavuz’u makamında ziyaret etti.
 
Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu ve Harran Selahattin Eyyubiye Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Karadeniz, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkan Özyavuz ve Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu bir süre sohbet etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Özyavuz, Kenan Demiroğlu ve Ahmet Karadeniz’e teşekkür etti.  
urfanatik/ medyaurfa

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum