Doğum öncesi ve sonrası öğretmene nöbet görevi ne kadar süre verilmez?

Doğum öncesi ve sonrası öğretmene nöbet görevi ne kadar süre verilmez?
Peki Hamile Ve Doğum Yapmış Öğretmenlere Nöbet Görevi Verilebilir Mi? Okul öncesi eğitim ve ilkokul öğretmenleri için nöbet Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde, belirlenir. Belirlenen devlet memurları maddesine göre, bayan öğretmenden, doğuma üç ay kalmışken ve doğumdan sonra ise, bir sene nöbet tutulması istenememektedir. Ortaöğretim kurumlarında çalışan bir Öğretmen için ise; Milli Eğitim Bakanlığının Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca, Doğum

Devlet Memurları Kanununun günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tespiti uyarınca belirlenen kriterlere göre, günün 24 saati çalışan devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri, memurun çalıştığı kurum tarafından belirlenmektedir. Ancak yine belirlenen hususlara göre, kadın memurlar, bir hekimin verdiği rapor dahilinde, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki sene boyunca gece vardiya işleri ve gece nöbeti verilememektedir. Eğitim hizmetleri arasında yalnızca yatılı okullar ve pansiyonlar yirmi dört saat görev yapan kurumlar arasına girmektedir. Bu kurumlarda görev yapan bayan öğretmenlere hamileliğin bitimine 4 ay kala, doğum sonrasında ise iki sene belleticilik görevi ve nöbet görevi yazılamaz.

Peki Hamile Ve Doğum Yapmış Öğretmenlere Nöbet Görevi Verilebilir Mi?

Öğretmenlerin branşı ve çalıştığı öğretim kurumuna göre değişiklik göstermektedir.

Okul öncesi eğitim ve ilkokul öğretmenleri için nöbet Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde belirlenir.

Belirlenen devlet memurları maddesine göre, bayan öğretmenden, doğuma üç ay kalmışken ve doğumdan sonra ise, bir sene nöbet tutulması istenememektedir.

Ortaöğretim kurumlarında çalışan bir Öğretmen için ise;

Milli Eğitim Bakanlığının Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca, Doğum yapan öğretmene bir yıl, hamile öğretmene ise, doğuma üç kala nöbet görevi verilememektedir.

Salih HAZIR / Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.