Eğitim Bir Sen'den Şube Müdürü Atamasına Tepki!

Eğitim Bir Sen'den Şube Müdürü Atamasına Tepki!
Eğitim Bir Sen Muğla Şubesi, Menteşe Belediyesi’nden bir Şube Müdürünün önce Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atanmasına ve ardından ihtiyaç olmadığı halde Menteşe İlçesine görevlendirilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Bir Sen Muğla Şubesi, Muğla Belediyesinden Muğla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ihtiyaç olmadığı halde Şube Müdürü ataması yapıldığını iddia etti. Sendikanın tepki açıklaması şöyle: 

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim camiasını rahatsız eden atamaları bırakıp eğitimi ehline teslim etmelidir. MEB bir taraftan yönetici atama yönetmeliğini tartışmaya açacak, diğer taraftan yönetmeliği yok sayan yönetici transferi yapacak. Bunu kabul etmek asla mümkün değil.

Günlerdir eğitim camiası bu konuyu sosyal medya gruplarında tartışıyor ve daha da çok tartışılacağa benziyor. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına eğitim yönetici olmayanların atamaları yapıldığı sürece, ülkemizde eğitimden söz etmek ne kadar doğru(!)

MEB, Menteşe Belediyesi’nden bir Şube Müdürünü Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atıyor ve ihtiyaç olmadığı halde Menteşe İlçesine görevlendirme yapıyor.

Sonuç olarak Muğla'da “bakan onayı” ile yaşanan bu olay eğitim camiasını hayrete düşürmüş neticesinde infiale neden olmuştur. Bakanlığın bu ve buna benzer onlarca soruyu nasıl cevaplandıracağı merakla beklenmektedir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum