Eğitim Bir-Sen, milli eğitim müdürünün istifasını istedi

Eğitim Bir-Sen, milli eğitim müdürünün istifasını istedi
Memur-Sen Iğdır ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürünün uygulamalarına tepki göstererek istifasını istedi.

Şube Başkanı Erkan Çiğdem'in İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkındaki twitter açıklamaları şöyle:


Aralık ilçe Milli Eğitim Müdürü Derhal İstifa Etmeli!

Mart ayında Türkiye’nin en doğusuna atanıp öğrencileriyle buluşmak için aylarca göreve başlayacağı günü heyecanla bekleyen İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenine yapılan hadsizliği asla kabul etmiyoruz

Sözleşmesini imzalamak için ilçe milli eğitim müdürlüğüne giden çiçeği burnunda öğretmenimize ilçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin DEMİREL, öğretmenin imam hatip meslek dersi öğretmeni olduğunu kararnamesinde gördükten sonra öğretmene dönüp: ‘’öğretmen gibi giyin’’ diyor. 

Öğretmenimizin öğretmen nasıl giyinir müdürüm demesi üzerine  ‘’benim gibi’’ diyerek takım elbisesini gösteriyor. 
Öğretmenimiz tartışmayı uzatmayarak tamam deyip müdür beyin(!) makamlından ayrılıyor.

Olaydan 1 gün sonra Milli Eğitim Müdürü ilçe MEM’in merdivenlerinde sigara içiyor, bu öğretmenimizi ve birkaç yeni atanan öğretmenimizi kurumun bahçesinde gören ilçe müdürü: ‘’boş boş bekleme gel kitap taşı’’ diyor öğretmenimize,

Öğretmenimiz arkadaşlarıyla birlikte kitap taşımak için merdivenlerden çıktığı esnada İlçe Müdürü Fahrettin Demirel içtiği sigaranın izmaritini öğretmenimizin üzerine doğru fırlatarak arkasını dönüp içeri gidiyor. 

20 Eylül Çarşamba günü ilçeye yeni  atanan tüm öğretmenleri bir salonda toplantıya çağırıyor.  İlçe müdürü henüz salona girmeden şube müdürü salona gelerek öğretmenlere ‘’herkes ayağa kalksın Sayın Müdürümüz geliyor’’diyor. O esnada suyunu içen  öğretmenimiz ayağa kalkmayınca

Milli Eğitim Müdürü ‘kalksana ayağa’ diyerek öğretmenimizi uyarıyor. Öğretmenimiz, müdürüm su içiyordum ama bu şekilde emrivaki tavırla da ayağa kalkmam diyor. Bir kaç defa bu durum tekrarlanınca ilçe müdürü salonun dışına doğru yeltenerek sen gel bakalım dışarı, gel gel dışarıda görüşelim diyor.

Öğretmenimiz, ilçe müdürünün tavrından kendisine fiziki zarar verebileceğini düşünerek  dışarı gelmem diyor. 
İlçe müdürü tekrar toplantı  masasına dönerek toplantıya başlıyor. Toplantı  süresince öğretmene mobbing uygulayan ilçe müdürü,  toplantı ortasında öğretmenimizi rencide ederek salonu terk et diyor. 

Salonu terk etmeyen öğretmenimize göreve başlayalı bir kaç gün olan tüm öğretmenlerin içinde defalarca  mobbing uygulayarak sana yapacağımı biliyorum. Sen bittin tarzı ilçe milli eğitim müdürüne yakışmayacak, sokak ağzıyla konuşarak tehditlerde bulunup sonunda da Senin sözleşmeni fesih edeceğim. Sen artık bu ilçede çalışamayacaksın diyerek,  Toplantı sonunda öğretmenlerin yanında öğretmenimize tutanak tutarak soruşturma açacağını söyleyerek  tüm öğretmenlere gözdağı veriyor.

Böyle rijit bir tavırla ilçenizde göreve başlayan bir öğretmene bu kadar baskı nedendir?  İlçe Müdürünün daha önce imam hatiplerle, İslami STK’lar ve cemaatlerle ilgili paylaşımlarını da bildiğimiz için, bu öğretmenin neden kurban seçildiğini anlıyoruz.

İmam Hatip Lisesinde Meslek Dersleri Öğretmeni (Arapça, Kuran-ı Kerim) olduğu için mi?  İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu tavrı asla kabul edilir bir tavır değildir.  Öğretmenimizi yalnız bırakmayız.

Hiçbir öğretmenimizi; liyakatsız, yetersiz, gücünü devletin koltuğundan almaya çalışan müdürlere karşı yalnız bırakmayacağız. 

Erkan ÇİĞDEM
Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum